Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
AlphaTauri

Exclusief: Hoe AlphaTauri de nieuwe bolide van De Vries succesvol onder handen nam

Het F1-seizoen 2022 was geen goed seizoen voor AlphaTauri. In een exclusief interview met RacingNews365.com heeft teambaas Franz Tost echter uitgelegd welke vooruitgang het team heeft geboekt in de aanloop naar de start van de 2023-campagne.

De Vries Bahrain
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

AlphaTauri-teambaas Franz Tost heeft de tekenen van vooruitgang bij het team onthuld die hem vertrouwen geven op een beter seizoen in 2023. 2022 was een moeilijk jaar voor het Red Bull- zusterteam. Het team legde slechts beslag op P9 bij de constructeurs.

In een exclusief interview met RacingNews365 legt Tost echter uit welke stappen er in de winter met de auto zijn gemaakt. "Het overgewicht van de auto was een probleem dat we vorig jaar nog wel hadden, maar nu niet meer", aldus Tost.

"We zitten nu juist onder de gewichtslimiet", vervolgt de Oostenrijker. "We hebben tevens goede vooruitgang geboekt aan de mechanische kant. "Alles onder de motorkap en in de sidepods is veel beter gepositioneerd ten opzichte van vorig jaar. "Zo hebben we veel ruimte bespaard, wat goed is voor de aerodynamica."

Waar staat AlphaTauri in de pikorde van 2023?

Er zijn nog meer gebieden waarop het team zich volgens Tost heeft ontwikkeld, maar hij erkent ook dat het moeilijk is om de vooruitgang te meten totdat de race in Bahrein begint.

"We hebben vooruitgang geboekt op aerodynamisch gebied, maar het is moeilijk te zeggen hoeveel", vervolgt hij. "We zien het aan onze eigen gegevens, maar hoeveel vooruitgang hebben de anderen geboekt?", zo vraagt hij zich hardop af. "We zullen zien hoe competitief we werkelijk zijn in de kwalificatie op zaterdag."

Op de vraag of hij zich beter voelt bij AlphaTauri dan een jaar eerder, toonde Tost zich voorzichtig over de positie van het team: "Ik heb gemengde gevoelens. We staan in de middenmoot, maar we hebben het potentieel om nog beter te worden."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen AlphaTauri

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië