Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Exclusief: Hoe Perez zichzelf naast Verstappen 'naar een hoger niveau tilde' bij Red Bull

De resultaten van Sergio Perez in zijn eerste seizoen met Red Bull waren wisselvallig te noemen. Hij wist één race te winnen en scoorde vijf podiums, maar wist ook enkele keren niet in Q3 te geraken. RacingNews365 sprak exclusief met de Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen en blikt met hem terug op zijn afgelopen seizoen.

Perez Brazil
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull contentpool/Getty Images

Sergio Perez ruilde in 2021 zijn Racing Point, nu Aston Martin, in voor een Red Bull. De overstap heeft hem nog niet gebracht wat hij ervan had gehoopt. De Mexicaan wist in sommige wedstrijden teamgenoot Max Verstappen te ondersteunen, maar had in andere Grand Prix-weekenden moeite om in Q3 terecht te komen.

"Ik denk dat het echt een moeilijk jaar is geweest van mijn kant", erkent Perez in een exclusief interview met RacingNews365. "Ik kwam bij een team wat zo'n andere filosofie had dan wat ik gewend was. Het was gewoon 100 procent anders. Het rijden, de setup van de auto, het bandenmanagement, alles was anders."

De Mexicaan had ondanks zijn enorme ervaring in de sport weinig overeenkomsten met dingen die hij eerder had geleerd in F1. "Ik moest dus eigenlijk vanaf nul beginnen en dat was een grote uitdaging, maar het heeft me als coureur naar een hoger niveau getild. Simpelweg omdat ik me een andere manieren van rijden moest aanleren."

Mijn fouten zouden minder zijn opgevallen bij een ander team

- Sergio Perez

Red Bull-auto is goed, maar moeilijk

"Qua constantheid is het geen eenvoudig seizoen geweest", weet Perez zelf ook. Hij denkt echter wel dat foutjes in een team als Red Bull beter zichtbaar worden. "Bij een team dat voor de titel vecht, zie je alle fouten. Die fouten zouden waarschijnlijk minder zijn opgevallen bij een team dat wat minder in de schijnwerpers staat."

De foutjes die de Mexicaan maakte lagen volgens hem ook aan de auto. De RB16B is volgens Perez een 'hele goede auto', maar ook een auto waar de zogenoemde 'sweet spot' moeilijk te vinden is. "Dit is een zeer goede auto, maar hij heeft een bepaalde techniek nodig, zoals elke Formule 1-auto."

"Er is een klein venster waarin hij op z'n best presteert. Je hebt tijd nodig om die sweet spot te vinden en ik denk dat het bij de Red Bull langer duurt dan bij elke andere auto in de paddock. Dat heeft te maken met de eigenschappen van de auto, hoe hij bestuurd moet worden", concludeert de Red Bull-man.

Verschil tussen Honda- en Mercedes-motor

Perez had moeite om het niveau van Verstappen te evenaren. De Mexicaan wist 205,5 punten minder te halen dan zijn Nederlandse teamgenoot en eindigde als vierde in het kampioenschap. Volgens de Mexicaan kwam dat niet alleen door de andere auto, maar ook door de Honda-motor, waar hij in 2021 voor het eerst in zijn carrière kennis mee maakte.

"Hoe je op het gas gaat is met de Honda- zo anders ten opzichte van de Mercedes-motor, maar het is ook een goede ervaring voor een coureur. Als rijder wil je verschillende auto's, banden en motoren gebruiken en dit heeft mijn ogen geopend. Ik kijk er naar uit om volgend jaar een tandje bij te zetten, nu ik helemaal geïntegreerd ben in het team."

			© Red Bull Contentpool/Getty Images
	© Red Bull Contentpool/Getty Images

Contractverlening Perez kwam niet als verrassing

Volgend jaar neemt hij opnieuw plaats in een Red Bull-auto en volgens Perez was dat al vrij vroeg in het seizoen bekend. Hij verklaart dan ook 'helemaal niet bezorgd' te zijn geweest of hij een nieuw contract kon verwachten.

"Ik denk dat we goed bij elkaar passen en dat ik goed aansluit op de Red Bull-familie. Daarnaast vertelden Helmut Marko en Christian Horner me vroeg in het seizoen al dat ik niet bij andere teams hoefde aan te kloppen, omdat ze graag met mij verder wilden", onthult de Red Bull-coureur.

Ook interessant:

Formule 1-2022: Tien dingen die jij moet weten over de nieuwe auto's

De Formule 1-bolides zullen er door nieuwe technische reglementen volgend jaar heel anders uit gaan zien. RacingNews365 zet de belangrijkste veranderingen aan de toekomstige F1-auto's voor jou op een rijtje.

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten