Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Honda

Exclusief - Honda voorzichtig over meer vermogen: "Volgende update nog onzeker"

De Formule 1-krachtbron van Honda die Red Bull en Max Verstappen gebruiken, mist vermogen ten opzichte van de concurrentie. De Japanse leverancier kan echter nog niet zeggen wanneer de volgende stap daarin gezet wordt. Dat laat de technisch directeur weten aan RacingNews365.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts Photography

De Spec 3-motor waarmee onder meer Max Verstappen reed tijdens de afgelopen Grand Prix van Frankrijk, bracht maar een kleine stap in vermogen - zo erkende ook de technisch directeur van Honda Racing F1, Toyoharu Tanabe in onder meer een exclusief interview met RacingNews365.

Na afloop van de race is gebleken dat er nog steeds een aardig tekort is ten opzichte van Ferrari en Mercedes. Ook de Renault-motor lijkt weinig of zelfs niet onder te doen ten opzichte van de Japanse krachtbron, waarbij constant de prioriteit wordt gegeven aan betrouwbaarheid.

Op de vraag of Tanabe verwacht dat het nog lang zal duren tot bij Honda het vermogensniveau van Ferrari en Mercedes bereikt wordt, antwoordt de Japanner: "Natuurlijk beschikken die teams over veel vermogen en hebben wij nog te maken met een gat richting hen. We blijven pushen, leren en verbeteren."

Red Bull-adviseur Helmut Marko liet tijdens de Grand Prix van Spanje aan RacingNews365 weten dat hij aan het einde van de zomer, rond de Grand Prix van België en Italië, de volgende upgrade verwacht.

Tanabe zwakt dat vooruitzicht nu echter af: "We zijn de volgende stap nog aan het ontwikkelen. Dus op dit moment is het nog te vroeg om te zeggen wanneer die komt. We proberen met de betrouwbaarheid van de huidige krachtbron voor meer kracht te zorgen bij de volgende upgrade. Het is nu echt nog te vroeg om te zeggen wanneer we die introduceren."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Oostenrijk 2019?

Speel mee en win een van de twee gesigneerde Max Verstappen caps!

Speel mee

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

3 reacties

    Breaking Horner hoopt op verrassende move Vettel: "Dat zal hoofdpijn opleveren"