Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Exclusief: Horner enthousiast over Perez: "Veel dichter op Verstappen dan eerst"

Alhoewel Sergio Perez op een grote achterstand op Max Verstappen staat, is zijn baas Christian Horner in zijn nopjes met de prestaties van de Mexicaan. Hij velt in een exclusief interview met RacingNews365 zijn oordeel over de eerste helft van het jaar van Checo, maar ook over die van Max.

Met een Max Verstappen bovenaan en Sergio Perez op plek drie in het klassement kan Christian Horner zeer tevreden terugblikken op de eerste helft van het seizoen. In een exclusief interview met RacingNews365 velt hij zijn oordeel over zijn beide coureurs. Als we hem vragen naar regerend kampioen Verstappen, merkt de Red Bull-teambaas meteen op dat zijn stercoureur maar beter en beter blijft worden. "Verstappen is zichzelf nog steeds aan het ontwikkelen als coureur. Hij is nog steeds jong en doet nog steeds ervaring op." Max is bezig aan een ijzersterk seizoen, benadrukt Horner. "Hij rijdt momenteel op een fenomenaal hoog niveau. Zowel vorig jaar als dit jaar tot dusverre. Je ziet dat hij op een goede manier gebruik maakt van zijn ervaring!" Verstappen werd vorig jaar de tweede Red Bull-wereldkampioen in de geschiedenis van het team, na Sebastian Vettel, die van 2010 tot en met 2013 vier wereldtitels won. Ziet hij parallellen tussen de twee Red Bull-grootheden? "Hij is heel anders dan Sebastian. Het zijn verschillende personen, met een ander karakter en een andere soort aanpak. Wat Vettel heeft bereikt is fenomenaal, maar het is lastig om die twee coureurs met elkaar te vergelijken."

'Geweldige' stap voorwaarts van Perez

Alhoewel Perez na dertien van de 22 races op een prima derde plek in het kampioenschap staat, is Verstappen de laatste periode wel ver uitgelopen op de Mexicaan, die af en toe niet helemaal lekker in zijn vel lijkt te zitten in de Red Bull RB18. Toch ziet Horner dat zijn tweede coureur veel progressie heeft geboekt in vergelijking met een jaar geleden. "Checo heeft een geweldige stap gezet aan het begin van het seizoen. De auto past nu beter bij hem en hij zit veel dichter op Max dan vorig jaar het geval was." "Zijn poleposition in Saoedi-Arabië was een geweldige ronde, net als zijn zege in Monaco en de 1-2-finishes die hij had samen met Max geweldig waren. Verder had hij een sterke race in Groot-Brittannië, dus hij heeft een prima eerste helft van het seizoen gehad." Ondanks de mindere races de afgelopen periode, oordeelt Horner dus zeer positief over Perez. "Er waren had een paar races gedurende welke hij wat minder presteerde, maar als we kijken naar het grote plaatje, dan heeft hij een heel sterk eerste deel van het jaar gehad."

Horner: "Checo moet zich comfortabel voelen"

Horner moet desgevraagd toegeven dat Perez soms wel wat aandacht nodig heeft, om er zo voor te zorgen dat hij goed in zijn vel zit. "Checo moet zich comfortabel voelen in zijn omgeving. Dit jaar voelt het meer als thuis voor hem vergeleken met vorig jaar, toen hij de 'nieuwe' jongen was in het team." "Hij past zich goed aan aan de situatie in het team. Hier en daar heeft hij wel wat pech gehad, maar tijdens het seizoen trekt dat zich ongetwijfeld weer recht", zo sluit Horner af.

Viaplay
x
Max Waarom Verstappen concurrentie kan declasseren tijdens GP China