Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Exclusief - Lot Sebastian Vettel in handen van Dietrich Mateschitz

Keert Sebastian Vettel nu wel of niet terug naar de Red Bull-familie? Met vier stoeltjes, waarvan er slechts één bezet is voor 2021 liggen er kansen. De Duitser wil graag, maar maakt hij nog een serieuze kans? Helmut Marko liet eerder weten van niet, maar hij is niet de eindverantwoordelijke binnen Red Bull.

Vettel Australie 2020
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Sebastian Vettel wordt gelinkt aan een terugkeer bij Red Bull Racing in 2021. Helmut Marko liet weten dat de deur dicht is, maar de Red Bull-adviseur weet dat hij niet de eindbeslissing kan nemen. Een tweede optie, dat Vettel naar AlphaTauri gaat, is eveneens niet van tafel.

RacingNews365 sprak met AlphaTauri-teambaas Franz Tost over de situatie rondom Vettel. "Er is voor ons niets veranderd in de afspraken met Red Bull. We zijn nog altijd het opleidingsteam van jonge coureurs voor Red Bull", legt Tost uit.

Het huidige rijdersduo, bestaande Daniil Kvyat en Pierre Gasly, beschikt over aflopende contracten. Tost weet dat hij voor 2021 nog twee stoeltjes vacant heeft, waarbij hij ook kijkt naar jong talent uit het juniorprogramma van Red Bull.

"Er zijn enkele rijders in de Formule 2, Formule 3 en het Japanse Super Formula die talentvol zijn. Het is nu echter lastig om ze al te beoordelen, omdat we pas een weekend in de F2 en F3 achter de rug hebben. We moeten wachten tot er meerdere weekenden zijn afgewerkt om een beter beeld te krijgen."

De ervaren Sebastian Vettel schonk Toro Rosso in 2008 een sensationele, en enige, zege op een kletsnat circuit van Monza. Is een terugkeer van de viervoudig kampioen als nestor voor de jonge talenten een optie?

"Voor zover ik weet is dat op dit moment niet aan de orde. Idem met een comeback bij Red Bull Racing. Maar dat is een beslissing die in handen is van Dietrich Mateschitz. Het is een beslissing die Red Bull moet nemen."

"De filosofie van AlphaTauri is om jonge coureurs op te leiden, maar als Mateschitz anders besluit dan is dat zijn keuze."

Met medewerking van Dieter Rencken.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024