Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Exclusief: Newey geeft update over Red Bull-toekomst

Red Bull-ontwerper Adrian Newey wordt de laatste tijd in verband gebracht met een overstap naar een ander team. RacingNews365 sprak exclusief met de 65-jarige Brit, die een update over zijn toekomst geeft.

Newey Ferrari 2023
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Adrian Newey wordt gezien als een van de beste Formule 1-ontwerpers ooit en is al ongeveer twintig jaar aan Red Bull verbonden. Daarvoor won de Brit ook kampioenschappen met McLaren en Williams. In totaal staan er twaalf rijderskampioenschappen en dertien constructeurskampioenschappen op zijn palmares.

Ook bij Red Bull wist Newey voor succes te zorgen. Eerst won het team tussen 2010 en 2013 vier kampioenschappen met Sebastian Vettel, nu loopt er weer een reeks van drie titels met Max Verstappen. Het is dan ook niet zo gek dat er naar de diensten van Newey wordt gehengeld door andere teams. Ferrari en Aston Martin zouden de topontwerper graag naar hun team halen en zien hun kans schoon nu het redelijk onrustig is bij Red Bull. Maar gaat Newey ook echt vertrekken bij het team uit Milton Keynes?

In een exclusief interview met RacingNews365 vertelt Newey dat hij nog steeds graag betrokken wil zijn bij de Formule 1. Hij laat echter wel doorschemeren dat hij nog niet uitgebreid heeft nagedacht over zijn toekomst. "Ik geniet ervan. Al vanaf mijn tiende, zeker rond mijn twaalfde, wilde ik ontwerper worden in de autosport, en het liefst in de Formule 1. Dat is wat ik voor ogen had en daar heb ik mijn tienerjaren aan besteed. Het lukte me om mijn eerste baan in de autosport te krijgen toen ik afstudeerde."

"Ik heb er enorm van genoten en dat doe ik nog steeds. Ik denk ook dat ik het op dit moment blijf doen zolang ik het leuk vind en het team (Red Bull, red.) me wil hebben. We zullen zien hoe het in de toekomst gaat. Ik plan niet te ver vooruit", sluit Newey af.

RacingNews365 deelt de komende week meer van het exclusieve interview met Adrian Newey.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'