Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Ocon waarschuwt topteams voor 100 races-plan Alpine

In een exclusief interview met RacingNews365 spreekt Alpine-coureur Esteban Ocon vol lof over de progressie bij de Franse renstal. Hij benadrukt dat ze op schema liggen met het 100 races-plan.

Ocon Belgium
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Esteban Ocon staat versteld van het ontwikkelingstempo bij Alpine. De Franse renstal begon dit jaar net als de negen andere teams aan een nieuw tijdperk in de Formule 1. De bolides moesten opnieuw ontworpen worden en dat bracht kansen voor het middenveld met zich mee. Hoewel Alpine geen enkele race wist te winnen dit jaar en ook niet op het podium stond, is Ocon zeer onder de indruk van wat het team heeft gepresteerd in 2022.

In een exclusief interview met RacingNews365 legt Ocon uit waarom hij zo onder de indruk is van Alpine, de 'best of the rest' op de F1-grid. "Het brengen van updates ging geweldig dit jaar. Het leveren was echt mega! Ik heb nog nooit bij een Formule 1-team gezeten waar zo veel nieuwe onderdelen kwamen."

"Mensen bleven in de fabriek tijdens de feestdagen en op dagen waarop ze vrij hadden. Ze werkten keihard aan het ontwikkelen van onder meer vloeren en voorvleugels. Ik was enorm onder de indruk. Een aantal maanden geleden was ik op de productieafdeling en gaf ik een groot applaus. Ze verdienden het."

"Hierdoor hebben we zoveel vooruitgang geboekt. Het is iets dat ik niet veel heb gezien bij eerdere teams. Om maar een voorbeeld te geven: een enkele keer waren van plan om de updates bij de auto's te splitten omdat we soms maar één update hadden. Dat is riskant, want als je van spec verandert (later in het raceweekend) dan start je de race in de pitstraat."

Door het harde werk in de fabriek liep het echter heel anders. "Uiteindelijk kwamen de updates altijd al voor het weekend. Dat was geheel onverwachts en dat gebeurde zelfs drie, vier of vijf keer. Het was super indrukwekkend!"

Het 100 races-plan van Alpine

Ocon en teamgenoot Fernando Alonso scoorden in 2022 meer punten dan een jaar daarvoor, maar in 2021 kende de Fransman een ander hoogtepunt. Hij won zijn eerste Formule 1 Grand Prix in Hongarije, al moet Ocon de weersomstandigheden ook voor bedanken. Alpine kan op eigen kracht nog niet winnen.

Dat zal in de nabije toekomst wel anders zijn, zo hoopt Ocon. Vorig jaar sprak Alpine-CEO Laurent Rossi over het 100 races-plan van Alpine. Binnen 100 races, iets meer dan vier volledige F1-seizoenen, moest de Franse renstal weer meestrijden aan de voorkant van het veld.

Hoe het zit met dat plan, daar praat Ocon ons over bij. "Ik wil zo snel mogelijk weer een podium beleven. Iedereen werkt daar keihard voor, maar het is moeilijk om daar een exact moment aan te koppelen. De doelstelling van 100 races is er en ik voel dat we op schema liggen. Dat is het belangrijkste. Ik denk dat we vanaf hier alleen maar beter worden", aldus een zelfverzekerde Ocon.

Ook interessant:

Oppermachtige Verstappen declasseerde daar iedereen

Max Verstappen reed een dijk van een Formule 1-seizoen. Hij won meerdere Grands Prix met overmacht, maar waar was hij op zijn allerbest? Tom Coronel en Ruud Dimmers geven op aangeven van Joris Mosterdijk hun mening in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Esteban Ocon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?