Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Exclusief: Ricciardo heeft ondanks succes Verstappen geen spijt van vertrek bij Red Bull

Daniel Ricciardo kende na zijn vertrek bij Red Bull niet de carrière die hij had gehoopt. In een exclusief interview met RacingNews365 geeft de Australiër aan geen spijt te hebben, zelfs niet nu zijn voormalig teamgenoot Max Verstappen vecht voor de wereldtitel.

Verstappen Ricciardo
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Daniel Ricciardo schokte in 2018 de F1-wereld door zijn vertrek bij Red Bull aan te kondigen. De Australiër vertrok naar Renault, maar bleef daar maar twee seizoenen voordat hij weer van team wisselde. In een exclusief interview met RacingNews365 gaat Ricciardo in op zijn vertrek, waar hij nog altijd geen spijt van heeft.

"Ik denk niet dat zelfs als ik toen gebleven was, ik er dit jaar nog zou zijn, daar ben ik niet van overtuigd," vertelt de Australiër. "Ik weet dat iedereen zal zeggen: 'Red Bull zou dit jaar de wereldtitel kunnen winnen'. Maar zelfs als ik niet naar Renault was vertrokken en ik nog twee jaar langer bij Red Bull was gebleven, dan nog ben ik er niet van overtuigd dat ik in 2021 nog bij het team zou rijden."

"Ik denk niet dat de overstap naar Renault mijn Red Bull-toekomst al te veel heeft veranderd", verklaart de huidig McLaren-coureur die aangeeft geen spijt te hebben van zijn overstap.

Overstap naar Renault maakte Ricciardo betere coureur

Een andere reden dat Ricciardo geen spijt heeft van zijn exit is het feit dat hij vreesde zelfgenoegzaam te worden als hij veel langer zou blijven, nadat hij zijn hele vroege F1-carrière onder de Red Bull-stal had doorgebracht.

Ricciardo denkt daarnaast dat hij door te wisselen van team een betere coureur is geworden. "Dit is geen kritiek op Red Bull, het is meer een kritische blik naar mezelf, maar ik weet niet of ik bij Red Bull veel gegroeid zou zijn", verklaart de Australiër.

"Ik heb het er destijds over gehad. Alles is heel vertrouwd. Al in 2018 had ik een aantal dingen waarbij ik dacht: 'Ben ik vastgeroest? Ben ik dat?' Ik weet niet zeker of ik een betere coureur zou zijn geworden, als ik in diezelfde omgeving was gebleven."

Ricciardo erkent ook dat andere factoren van invloed waren op zijn beslissing om Red Bull te verlaten, zoals het vertrek van zijn Race Engineer, Simon Rennie.

Max Verstappen of Lewis Hamilton?

De McLaren-coureur rijdt dit jaar met een Mercedes-motor, maar toch hoopt hij dat zijn oude team dit jaar de titel pakt. "Ik ken veel meer mensen bij Red Bull dan bij Mercedes, dus natuurlijk juich ik dit jaar voor hen", aldus Ricciardo, die aangeeft nog steeds goed contact te hebben bij Red Bull.

Ricciardo werd na zijn overwinning op Monza gefeliciteerd door Red Bull-baas Dietrich Mateschitz en adviseur Helmut Marko. "In 2018 heb ik de keuze gemaakt om te vertrekken en het is wat het is. Maar na Monza heb ik een bericht gehad van Helmut en een bericht van Dietrich, dus dat respect is er denk ik nog steeds tussen ons."

De coureur maakte onderdeel uit van het juniorenprogramma van Red Bull en reed later eerst voor Toro Rosso voordat hij de overstap maakte naar het topteam. "Het maakt niet uit waar ik mijn carrière beëindig, ik zal het grootste deel ervan altijd aan Red Bull te danken hebben en dat is een feit. Dus het zou me veel plezier doen om ze weer gelukkig te zien."

Formule 1 GP Mexico 2021 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x