Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Exclusief: Ricciardo over de 'twee belangrijkste weekenden van het seizoen'

Daniel Ricciardo kent nog niet het seizoen dat hij voor ogen heeft. De goedlachse Australiër pakte in slechts drie races punten dit seizoen. In aanloop naar de Grand Prix van Hongarije spreekt RacingNews365 exclusief met Ricciardo over zijn toekomst.

Ricciardo Silverstone
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aan het begin van dit seizoen sprak Daniel Ricciardo openlijk uit dat hij de ambitie had om Sergio Perez bij Red Bull te vervangen. Dat lijkt er echter geen moment in te zitten. Niet alleen gezien de prestaties van de Australiër zelf, maar ook zeker gezien het feit Perez in juni een nieuw contract tekende bij Red Bull Racing.

Sinds de Grand Prix van Emilia-Romagna is de vorm van de Mexicaan echter verslechterd. Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft eerder gezegd dat de positie van Perez opnieuw zal worden bekeken tijdens de zomerstop, na de komende races in Hongarije en België. Ricciardo blijft in ieder geval vol vertrouwen over zijn toekomst in de koningsklasse van de autosport en is vastberaden om agressief uit de startblokken te schieten op zowel de Hungaroring als Spa-Francorchamps. 

"Ik ben me ervan bewust dat deze twee weekenden waarschijnlijk de belangrijkste van het seizoen zijn", zo vertelt Ricciardo in een exclusief interview met RacingNews365. "Als je met een goed momentum en positiviteit de zomerstop in gaat, kan dat helpen. Maar of dat nu betekent dat ik mijn stoeltje hier behoud of misschien zelfs wel iets groters bereik, wie zal het zeggen?"

"Ook al ben ik tot nu toe niet enthousiast over mijn seizoen als geheel, kan ik nu niet terugkijken. Dat is gebeurd. Ik heb nog twee races om het helemaal te maken en dat is waar mijn energie op dit moment naar toe gaat", aldus de altijd positief ingestelde Australiër.

'Poepie laten ruiken'

De achtvoudig Grand Prix-winnaar blijft vol vertrouwen dat als hij de prestaties kan leveren die hij in zich heeft er 'goede dingen' kunnen gebeuren. Ook al gaf Helmut Marko openlijk toe dat hij Liam Lawson volgend jaar in de RB wil hebben.

"Het gaat niet alleen om Checo en mijzelf, er zijn waarschijnlijk ook andere coureurs die een beetje onzeker zijn over hun toekomst", zo voegt Ricciardo hier aan toe. "Ik ga het nu heel breed uitmeten: Max wil iedereen vernederen, maar dat willen we allemaal. Voor sommigen van ons staat er meer op het spel."

"Zou het helpen als ik de komende races extreem goed presteer en de concurrentie ga vernederen? Ja. Maar zelfs dat is uiteindelijk ook het resultaat van het plezier dat ik heb, dus ik wil niet per se kijken naar wat er zou kunnen gebeuren. Ik wil gewoon naar buiten gaan en ze een poepie laten ruiken."

"En als ik doe wat ik weet dat ik kan, gebeuren er misschien goede dingen", zo sluit Ricciardo af. 

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje