Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Stake F1 Team

Exclusief: Stake F1 kiest teamgenoot Hulkenberg voor 2025

Stake F1 kondigt volgende week eindelijk aan wie de teamgenoot van Nico Hulkenberg wordt in 2025. Na vijf maanden van speculatie komt er een einde aan de geruchten, met het nieuws dat Valtteri Bottas de teamgenoot van Hulkenberg wordt.

Bottas Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Valtteri Bottas wordt naar verwachting bevestigd als de tweede coureur voor Stake F1 in 2025, zo heeft RacingNews365 begrepen. De toekomst van Bottas was de afgelopen maanden onzeker, nadat het team ervoor koos om Nico Hulkenberg vast te leggen. De Duitser rijdt ook in 2026 bij het team, als het team verdergaat als Audi-fabrieksteam. De Duitse autosportgigant maakt dat jaar zijn debuut in de F1, nadat Audi naar de sport in was gelokt door de nieuwe regelgeving voor de power units.

Hulkenberg werd aangekondigd aan het begin van dit jaar, toen Andreas Seidl nog de scepter zwaaide. In de loop der tijd zijn er veel namen genoemd voor het tweede stoeltje, waaronder de huidige coureurs Bottas en Guanyu Zhou. Om de situatie nog gecompliceerder te maken, werd twee maanden geleden aangekondigd dat Seidl zou vertrekken en dat de voormalig teambaas van Ferrari, Mattia Binotto, zijn vervanger zou worden als Chief Operating en Chief Technical Officer.

Sinds Binotto de leiding heeft overgenomen, zijn er nog meer namen naar voren gekomen als mogelijke kandidaten. Het gaat onder meer over de huidige leider in het Formule 2-kampioenschap, Gabriel Bortoleto, en Franco Colapinto, die de rest van het seizoen bij Williams invalt voor de ontslagen Logan Sargeant.

Binotto gaat het in 2025 echter doen met de ervaring van 10-voudig Grand Prix-winnaar Bottas. De Fin staat momenteel 22e in het rijderskampioenschap vanwege een slecht seizoen voor het puntloze Stake F1. RacingNews365 heeft begrepen dat Bottas slechts een contract voor één jaar krijgt, zonder optie, waardoor zijn F1-carrière sowieso een 14e jaar in gaat. De beslissing van Binotto geeft hem de tijd om zijn stempel te drukken op de organisatie van het team, voordat hij definitief beslist wie Hulkenberg gaat vergezellen in het nieuwe Audi-tijdperk.

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP Singapore 2024