Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Guenther Steiner

Exclusief: Steiner pleit voor verandering in F1-reglementen: "Dit heeft onze race verpest"

Nadat Kevin Magnussen tijdens de Grand Prix van Hongarije voor de tweede keer dit seizoen de zwart-oranje vlag te zien kreeg, wil Haas-teambaas Guenther Steiner in gesprek met de FIA voor een regelwijziging, zo legt hij uit in een interview met RacingNews365.

Magnussen broken front wing Canada
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Haas-teambaas Guenther Steiner heeft stevige kritiek op de FIA vanwege het gebruik van de zwart-oranje vlag. Hij wil dat de regels omtrent het gebruik van deze vlag verandert. De zwart-oranje vlag, soms ook wel de 'gehaktbalvlag' genoemd vanwege zijn uiterlijk, wordt gezwaaid wanneer een coureur bijvoorbeeld loshangend materieel aan zijn bolide heeft. Een pitstop is dan verplicht vanwege de veiligheid.

De vlag is de afgelopen jaren zelden gebruikt in de Formule 1, maar is tijdens het huidige seizoen werd de vlag al twee keer gebruikt bij Haas-coureur Kevin Magnussen. Eerst in Canada, waar Esteban Ocon over de boordradio klaagde over Magnussen's kapotte voorvleugel en vervolgens in Hongarije, vanwege een beschadigde wing endplate.

Magnussen reed in de top tien op de Hungaroring, maar de ongeplande pitstop om een nieuwe voorvleugel te monteren deed hem naar de laatste plaats zakken. Hij werd uiteindelijk zestiende. In een exclusief gesprek met RacingNews365 zegt Steiner dat het niet nodig was geweest om de Deen tot een pitstop te dwingen, omdat de schade aan zijn vleugel geen gevaar was voor andere coureurs op de grid.

Steiner hekelt beslissing van de FIA

"In Hongarije was er absoluut geen noodzaak voor de vlag", benadrukt Steiner. "Er was een afspraak tussen de teammanagers en Race Control dat Race Control het team zou in dit soort gevallen zou opbellen en informeren naar de schade. De teams weten namelijk beter wat de schade is dan Race Control."

"Dat is niet gebeurd, wat teleurstellend was. Je hebt geen kans meer om erover te klagen, want je moet direct daarna de pitstraat inrijden." Steiner voegt er aan toe dat hij van plan is om met de FIA te praten over een herziening van de regels bij de zwart-oranje vlag. "Ik zal na de zomerstop gaan aankaarten dat dit niet juist is."

"Toen we het kapotte deel inspecteerden, bleek dit allemaal niet nodig te zijn. Er was geen gevaar dat het onderdeel er af zou vallen of iemand zou kunnen verwonden. Het heeft onze race verpest." Ik denk dat het de verkeerde beslissing was. Het is duidelijk dat we moeten uitzoeken waarom deze keuze gemaakt is, maar de race van Kevin in Hongarije is hoe dan ook verpest."

Ook interessant:

Verstappen heeft daar de mokerslag aan Ferrari uitgedeeld

De zomerstop is ingegaan, maar de Formule 1-podcast van RacingNews365 gaat vrolijk door! In de eerste zomerspecial van de podcast blikken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de eerste seizoenshelft. Beluister hem hieronder!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

Interviews RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe trainer Verstappen Bekende naam komt over van grote concurrent