Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Exclusief Valentino Rossi: "Ook een negenvoudig wereldkampioen heeft een coach nodig!"

MotoGP-coureur Valentino Rossi is een rijdende legende met liefst negen titels op zak. Desondanks heeft de Italiaan nog altijd behoefte aan een coach. Voor aanvang van het seizoen 2019 is hij gewisseld van coach in de jacht op een tiende wereldtitel.

Ondanks dat Rossi niet meer de jongste is weet hij nog altijd goed mee te draaien in de koningsklasse van de motorsport. De Italiaan sloot het seizoen 2018 af als derde, maar er hard meer in gezeten. Zo kwam 'Vale' in Maleisië dichtbij een overwinning, maar een valpartij enkele ronden voor het eind zorgde ervoor dat de 39-jarige Italiaan op nul zeges bleef staan.

Dat hij als een van de grootste coureurs in de historie van de GP adviezen geeft aan zijn broertje, betekent echter niet dat 'Vale' zelf alle wijsheid in pacht heeft. "Mijn coach Luca Cadalora kon door familieomstandigheden zijn werkzaamheden niet voortzetten. Dat zal voor mij een heel groot gemis zijn. Natuurlijk heb ik veel wedstrijden gewonnen en een schat aan ervaring opgebouwd, maar ook op deze leeftijd ben ik ervan overtuigd dat je nog steeds een coach nodigt hebt", laat Rossi in een exclusief gesprek met RacingNews365 weten. "Het probleem is echter, dat het heel moeilijk is om een goede coach te vinden. Je moet iemand hebben die je blind kunt vertrouwen en die precies de punten weet te vinden waarop je jezelf kan verbeteren." Rossi maakte recent bekend dat hij samen gaat werken met coach Idalio Gavira. Met medewerking van Aaron Deckers

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024