Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Experimenterende Verstappen verklaart ruime achterstand op Ferrari in Frankrijk

Max Verstappen kende een wisselvallige vrijdag in Frankrijk. In de tweede vrije training moest hij een halve seconde toegeven op de Ferrari-coureurs, maar de Nederlander heeft daar wel een verklaring voor.

Verstappen France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

In zeer warme omstandigheden in Frankrijk moest Max Verstappen toezien hoe Carlos Sainz en Charles Leclerc beiden ruim sneller waren dan de Red Bull-coureurs. De Ferrari's leken het goed voor elkaar te hebben en stonden een halve seconde voor op Verstappen.

Na afloop verklaart de Nederlander waarom het gat volgens hem wat groter is dan gehoopt. "De tweede vrije training was lastiger voor ons. We kregen de balans niet zoals we hadden gehoopt, maar tegelijkertijd waren we wel wat dingen aan het uitproberen met de auto."

Red Bull voerde dus wat experimenten uit, waardoor het gat mogelijk vertekend is. Op zaterdag zal Max dan ook dichter op zijn rivalen zitten, zo hoopt hij. "We gaan er naar kijken op weg naar de zaterdag en we gaan natuurlijk proberen om dichter op Ferrari te zitten dan deze vrijdag."

Lange runs positief

De tijdsverschillen op het scorebord kwamen natuurlijk voort uit de korte runs op het zachte rubber. In de langere runs zag Verstappen er aanzienlijk sterker uit en was hij zelfs sneller dan Charles en Carlos.

"De lange run was beter, maar de banden worden hier heel warm, waardoor het lastig is om in te schatten hoe we ervoor staan. We weten dat we nog wat werk aan de winkel hebben", aldus Verstappen, die niet durft te zeggen dat zijn Oostenrijkse problemen helemaal verholpen zijn.

"Dat weet ik niet, maar over het algemeen is dit circuit sowieso heel lastig voor de banden. Je kan het dus niet vergelijken met Oostenrijk, maar over het algemeen hadden we allemaal nog wat meer ronden nodig om een betere kijk te krijgen op de lange runs."

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay
x
Interview Lyrische Horner geniet van 'fenomenaal' Red Bull-collectief