Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Experimenterende Verstappen verklaart ruime achterstand op Ferrari in Frankrijk

Max Verstappen kende een wisselvallige vrijdag in Frankrijk. In de tweede vrije training moest hij een halve seconde toegeven op de Ferrari-coureurs, maar de Nederlander heeft daar wel een verklaring voor.

In zeer warme omstandigheden in Frankrijk moest Max Verstappen toezien hoe Carlos Sainz en Charles Leclerc beiden ruim sneller waren dan de Red Bull-coureurs. De Ferrari's leken het goed voor elkaar te hebben en stonden een halve seconde voor op Verstappen. Na afloop verklaart de Nederlander waarom het gat volgens hem wat groter is dan gehoopt. "De tweede vrije training was lastiger voor ons. We kregen de balans niet zoals we hadden gehoopt, maar tegelijkertijd waren we wel wat dingen aan het uitproberen met de auto." Red Bull voerde dus wat experimenten uit, waardoor het gat mogelijk vertekend is. Op zaterdag zal Max dan ook dichter op zijn rivalen zitten, zo hoopt hij. "We gaan er naar kijken op weg naar de zaterdag en we gaan natuurlijk proberen om dichter op Ferrari te zitten dan deze vrijdag."

Lange runs positief

De tijdsverschillen op het scorebord kwamen natuurlijk voort uit de korte runs op het zachte rubber. In de langere runs zag Verstappen er aanzienlijk sterker uit en was hij zelfs sneller dan Charles en Carlos. "De lange run was beter, maar de banden worden hier heel warm, waardoor het lastig is om in te schatten hoe we ervoor staan. We weten dat we nog wat werk aan de winkel hebben", aldus Verstappen, die niet durft te zeggen dat zijn Oostenrijkse problemen helemaal verholpen zijn. "Dat weet ik niet, maar over het algemeen is dit circuit sowieso heel lastig voor de banden. Je kan het dus niet vergelijken met Oostenrijk, maar over het algemeen hadden we allemaal nog wat meer ronden nodig om een betere kijk te krijgen op de lange runs."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"