Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Experimenterende Verstappen verklaart ruime achterstand op Ferrari in Frankrijk

Max Verstappen kende een wisselvallige vrijdag in Frankrijk. In de tweede vrije training moest hij een halve seconde toegeven op de Ferrari-coureurs, maar de Nederlander heeft daar wel een verklaring voor.

Verstappen France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

In zeer warme omstandigheden in Frankrijk moest Max Verstappen toezien hoe Carlos Sainz en Charles Leclerc beiden ruim sneller waren dan de Red Bull-coureurs. De Ferrari's leken het goed voor elkaar te hebben en stonden een halve seconde voor op Verstappen.

Na afloop verklaart de Nederlander waarom het gat volgens hem wat groter is dan gehoopt. "De tweede vrije training was lastiger voor ons. We kregen de balans niet zoals we hadden gehoopt, maar tegelijkertijd waren we wel wat dingen aan het uitproberen met de auto."

Red Bull voerde dus wat experimenten uit, waardoor het gat mogelijk vertekend is. Op zaterdag zal Max dan ook dichter op zijn rivalen zitten, zo hoopt hij. "We gaan er naar kijken op weg naar de zaterdag en we gaan natuurlijk proberen om dichter op Ferrari te zitten dan deze vrijdag."

Lange runs positief

De tijdsverschillen op het scorebord kwamen natuurlijk voort uit de korte runs op het zachte rubber. In de langere runs zag Verstappen er aanzienlijk sterker uit en was hij zelfs sneller dan Charles en Carlos.

"De lange run was beter, maar de banden worden hier heel warm, waardoor het lastig is om in te schatten hoe we ervoor staan. We weten dat we nog wat werk aan de winkel hebben", aldus Verstappen, die niet durft te zeggen dat zijn Oostenrijkse problemen helemaal verholpen zijn.

"Dat weet ik niet, maar over het algemeen is dit circuit sowieso heel lastig voor de banden. Je kan het dus niet vergelijken met Oostenrijk, maar over het algemeen hadden we allemaal nog wat meer ronden nodig om een betere kijk te krijgen op de lange runs."

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen Verstappen neemt wereldbeker in ontvangst: "Hoop niet dat het hier stopt"