Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Extreme Formule E-spin off krijgt vorm

In navolging van de Formule E ziet in 2021 een nieuwe elektrische raceklasse het levenslicht. In het Extreme E-kampioenschap strijden elektrische terreinwagens tegen elkaar.

Het Extreme E-kampioenschap is opgezet door Formule E-baas Alejandro Agag en voormalig IndyCar-ster en McLarens sportief directeur Gil de Ferran. De eerste titelstrijd moet in 2021 plaatsvinden, waarbij de initiatiefnemers hopen op de deelname van zoveel mogelijk autofabrikanten.

Inmiddels is er meer duidelijk geworden over het format van het kampioenschap. Op extreme locaties zoals de poolcirkel, de Himalaya en de Sahara worden parkoersen uitgezet van zo'n acht kilometer. De deelnemers worden in tweetallen opgesteld en middels een knockout-systeem volgend op een groepsfase wordt uiteindelijk de winnaar bepaald. "Op het gebied van sport, avontuur en entertainment is nooit iets vergelijkbaars gedaan", aldus Gil de Ferran over de klasse die niet enkel elektrische technologieën in terreinwagens moet promoten. "Ik denk werkelijk dat de EE de wereld helpt duurzamer te maken. We willen die droom omzetten in realiteit", besluit Agag.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"