Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Qatar 2023

Extreme weersomstandigheden komen op F1-coureurs af tijdens GP-weekend in Qatar

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Qatar 2023, waar temperatuur en wind een belangrijke rol zullen spelen.

Qatar 2021 start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In Qatar is het natuurlijk wel vaker ontzettend warm, maar de komende vier dagen kan het kwik regelmatig de 40 graden aantikken en wordt die temperatuur zelfs meermaals overschreden. De heetste dag wordt zeer waarschijnlijk de zaterdag, waarna de wind meer zal draaien naar het noordoosten en vanuit zee komt. Daardoor koelt het enkele graden in Qatar.

Op vrijdag vinden de enige vrije training en de kwalificatie plaats. De kwalificatiesessie is in de avond en zal met zo'n 35 graden niet ontzettend heet meer zijn, in vergelijking met de middag dan. Dan stijgt het kwik tijdens VT1 naar ruim veertig graden. De vrije training wordt nog verreden in de zon en met harde windvlagen van windkracht 5. Verkoeling zal dat niet opleveren, maar het kan zeker van invloed zijn op de F1-bolides.

Tijdens de sprint shootout, op zaterdag, krijgen de coureurs te maken met extreme hitte van zo'n 40 tot 41 graden in de zon, terwijl de sprintrace in de avonduren een stuk 'koeler' is, met zo'n 34 graden. Daarbij waait het wel stevig met windkracht 5 en soms zelfs 6. Windvlagen tussen de 50 en 55 kilometer per uur komen daarbij regelmatig voor.

Zondag draait de wind iets meer naar het noordoosten en wordt de grens van 40 graden waarschijnlijk (net) niet meer gehaald. Alsnog staat er 38-39 graden op de thermometer, al daalt de temperatuur flink tijdens de race: in de avond wordt het zo'n 33 graden op het circuit van Losail. De wind waait op zondag met kracht 4.

Overigens wordt het zeker niet de warmste F1-race ooit. Dat was in 2005, in Bahrein, toen het tijdens de race 42 graden Celsius was.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes