Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

"Dit jaar nog minimaal één benzine-upgrade voor Verstappen"

De zoektocht naar een betere benzineformule raakt langzaam in een stroomversnelling, nu Red Bull-partner ExxonMobil over steeds meer data beschikt. Red Bull kan dit seizoen nog zeker één benzine-upgrade verwachten van de Amerikaanse brandstofleverancier.

Verstappen Oostenrijk Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull stapte in 2017 over van Total naar ExxonMobil als benzineleverancier. De samenwerking is dus bijna tweeënhalf seizoen oud en verloopt vooralsnog naar wens. Een nieuwe benzine-upgrade is volgens Eugine Choi, Advanced Engineering Associate bij het Amerikaanse bedrijf, in aantocht.

"Normaal gesproken proberen we twee à drie keer per seizoen een nieuwe benzine-formule te introduceren. Tijdens de eerste race van het seizoen reed de RB15 voor het eerst met de huidige versie van onze Esso Synergy-benzine. Momenteel werken we met man en macht aan een nieuwe formule, die we in de nabije toekomst hopen te introduceren."

Daar gaat volgens Choi echter meer dan één nacht werk inzitten: "Gemiddeld testen we namelijk wel 20 verschillende benzine-formules, voordat we daadwerkelijk een nieuwe significante prestatie-verbeterende formule vinden die we mee willen nemen naar de races."

"Vanaf het einde van augustus zal de focus vervolgens langzaam worden verlegd op het volgende seizoen. We werken nauw samen met zowel Red Bull als Honda, om ervoor te zorgen dat we zo goed mogelijk voorbereid zijn op het 2020-seizoen", aldus Choi.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"