Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1 2022 driver ratings onthuld

In 2022 zet Codemasters, anno 2022 onder de vlag van EA Sports, de beroemde en geliefde F1-gamereeks voort. F1 2022 weerspiegelt het eerste Formule 1-seizoen met alle nieuwe reglementen. Wat het heeft gedaan voor de driver ratings van onder andere Max Verstappen en Lewis Hamilton, check je hieronder.

De F1 2022 driver ratings zijn bekend. Alle twintig coureurs zijn beoordeeld op een vijftal aspecten, zoals hieronder uiteengezet. Experience (EXP): Gebaseerd op het aantal races die de coureur tijdens zijn carrière heeft gereden. Racecraft (RAC): De capaciteiten van de coureur om op een hogere positie te eindigen dan waar deze is gestart. Awareness (AWA): Een hogere awareness zorgt voor minder aanwezigheid in de Steward's Room. Straffen die tijdens echte races worden uitgedeeld hebben impact op de rating in de awareness-categorie. Pace (PAC): Hoe sneller de rondetijden tijdens de kwalificatie en de rondetijden tijdens de race, hoe hoger de pace-rating. Als een coureur boven zijn teamgenoot eindigt, dan wordt dit ook meegenomen in de pace-rating. Rating (RTG): Een combinatie van vier voorgaande pijlers. Deze algemene rating kan gedurende het seizoen omhoog of omlaag gaan, afhankelijk van de prestaties van de coureur. Max Verstappen scoort zeer hoog op het vlak van zowel Racecraft als Pace, maar door zijn relatief hoge aantal strafpunten op zijn licentie in 2021, staat hij voor wat betreft 'awareness' opvallend laag. Als alle plussen en minnen echter bij elkaar zijn opgeteld, heeft hij alsnog de hoogste algemene beoordeling.

Opvallende ratings F1 2022

Net als in de echte wereld is ook in de game F1 2022 Nicholas Latifi de drager van de rode lantaarn en hij wordt niet gespaard. Een gemiddelde rating van 70 is niet bijzonder hoog. Opvallend is echter dat Gunayu Zhou diezelfde waardering krijgt, dat terwijl je zijn eerste seizoen in de Formule 1 toch nauwelijks 'slecht' kan noemen. Lewis Hamilton mag dan niet zijn beste seizoen in de Formule 1 afwerken, in de game van dit seizoen spreekt hij nog altijd een aardig woordje mee qua hoge ratings. Hij deelt het gemiddelde van 94 van Verstappen, maar legt het op het gebied van pure snelheid en racecraft af tegen de Nederlandse Red Bull-coureur. Charles Leclerc, op papier dé uitdager van Verstappen dit seizoen, moet zich qua gemiddelden tevreden stellen met een plekje net achter Hamilton. Overigens zullen de ratings gedurende het seizoen blijven evolueren, ingegeven door wat er in de echte Formule 1-wereld speelt. Zien we op enig moment George Russell Lewis Hamilton inhalen? Of neemt Zhou voor wat betreft zijn ratings dan toch wat afstand van bijvoorbeeld een Latifi? Een volledig overzicht van alle ratings check je hieronder:

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af