Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

F1-baas adviseert Hamilton: "Lik je wonden en denk na"

Voor de tweede keer in een paar weken tijd werd Lewis Hamilton getroffen door een foute keuze van zijn team. Ross Brawn, de sportieve baas van de Formule 1, is van mening dat de coureur er niet al te lang mee moet zitten. Het draait juist om zijn reactie.

Op Monza reed Lewis Hamilton tijdens de safety car periode op aanraden van zijn team de pitstraat in. Deze bleek echter gesloten. Het gevolg: een tien seconden stop-and-go penalty, waardoor hij totaal kansloos was voor de overwinning.

Enkele weken later volgde een vergelijkbaar incident. Na toestemming van zijn team maakte hij voorafgaand aan de race in Rusland een proefstart op de verkeerde plek. Het gevolg: tien seconden straf en opnieuw geen uitzicht meer op de racewinst.

Twee keer had Mercedes hem kunnen behoeden voor een straf, maar twee keer liet Mercedes dat na. Pech, zo denkt Formule 1-baas Ross Brawn als hij in zijn gebruikelijke column op de officiële Formule 1-site terugblikt op het afgelopen raceweekend.

"Ik ken veel mensen uit het team van Lewis Hamilton van toen ik daar nog in dienst was", zo begint de voormalig teambaas van Mercedes. "Zij zullen erkennen dat zij fouten hebben gemaakt. Pech en vergissingen komen nou eenmaal voor. Het draait erom hoe je daar op reageert."

"Het is makkelijk om te denken dat de wereld tegen je is, maar er is bijna altijd iets wat je anders had kunnen doen en er is altijd iets waar je van kan leren", zo luidt het oordeel van de Brit, die meent dat Lewis ook eens goed in de spiegel moet kijken in aanloop naar het vervolg van het seizoen.

"Hij heeft de laatste races wat pech gehad. Als ik hem was zou ik even wat tijd voor mezelf nemen, mijn wonden likken en goed nadenken over hoe ik zulke gebeurtenissen in de toekomst kan voorkomen. Ik weet dat zijn team er in ieder geval ook zo over zal denken", aldus Brawn.

Verstappen, de ideale sportman, haalde in Rusland weer alles uit zijn bolide. Alles over zijn weekend, de wel-niet straf voor Lewis Hamilton en de 'winnende' Bottas bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Formule 1 GP Rusland 2020 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Live Formule 1 GP van Groot-Brittannië 2022