Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-baas bedankt het optreden van de FIA en complimenteert Hamilton

Ross Brawn is erg blij met het verloop van de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Ondanks een chaotische race is de F1-baas blij met het handelen van de FIA en wijst hij Lewis Hamilton aan als de beste coureur van de race in Jeddah.

De Grand Prix van Saoedi-Arabië was volgens Ross Brawn een daverend succes. Het bloedstollende gevecht tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen werd uiteindelijk gewonnen door eerstgenoemde, volgens de F1-baas een terechte uitkomst. In zijn column voor Formula1.com wijst hij de Mercedes-coureur aan als zijn persoonlijke driver of the day. "Van mij krijgt Lewis deze week de eer hiervoor", zo trapt hij af. "Ik denk dat hij het beter heeft gedaan. Hij hield zijn hoofd koel in de strijd en kon de race uitzonderlijk goed managen. Hij maakte geen fouten en zette ook nog eens de snelste ronde neer terwijl zijn halve voorvleugel eraf hing."

Sterk optreden van FIA in de chaos

Brawn is zeer te spreken over het handelen van de wedstrijdleiding tijdens de GP van Saoedi-Arabië. De FIA had een enorm drukke dag door crashes, rode vlaggen en het uitdelen van tijdstraffen. "Ik wil de FIA en wedstrijdleider Michael Masi complimenteren voor het juist handelen in een zeer moeilijke race", vervolgt hij. "Ik weet dat sommige mensen de beslissingen controversieel vinden, maar ik niet. De situatie bij Max en Lewis bij de herstart, waar Michael voorstelde om Max terug te zetten achter Esteban (Ocon, red.) en Lewis was goed afgehandeld. Het alternatief werd ook aangeboden en dat kon zomaar een tijdstraf worden." Het is volgens Brawn normaal in de Formule 1-wereld hoe dit soort incidenten worden afgehandeld. "Als een coureur voorbij iemand komt of oneerlijk verdedigt, dan zegt de wedstrijdleiding dat je de plek moet teruggeven. Sommigen denken dat Michael een soort deal maakte, maar het was geen deal. Het was simpel: je accepteert het voorstel of het gaat door naar de stewards." "Het was een lastig weekend met lastige incidenten en ik vind dat iedereen - de FIA, de F1 en de teams - dit evenement een enorm succes hebben gemaakt."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'