Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ross Brawn

F1-baas bedankt het optreden van de FIA en complimenteert Hamilton

Ross Brawn is erg blij met het verloop van de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Ondanks een chaotische race is de F1-baas blij met het handelen van de FIA en wijst hij Lewis Hamilton aan als de beste coureur van de race in Jeddah.

Hamilton Saudi celebrating
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De Grand Prix van Saoedi-Arabië was volgens Ross Brawn een daverend succes. Het bloedstollende gevecht tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen werd uiteindelijk gewonnen door eerstgenoemde, volgens de F1-baas een terechte uitkomst. In zijn column voor Formula1.com wijst hij de Mercedes-coureur aan als zijn persoonlijke driver of the day.

"Van mij krijgt Lewis deze week de eer hiervoor", zo trapt hij af. "Ik denk dat hij het beter heeft gedaan. Hij hield zijn hoofd koel in de strijd en kon de race uitzonderlijk goed managen. Hij maakte geen fouten en zette ook nog eens de snelste ronde neer terwijl zijn halve voorvleugel eraf hing."

Sterk optreden van FIA in de chaos

Brawn is zeer te spreken over het handelen van de wedstrijdleiding tijdens de GP van Saoedi-Arabië. De FIA had een enorm drukke dag door crashes, rode vlaggen en het uitdelen van tijdstraffen. "Ik wil de FIA en wedstrijdleider Michael Masi complimenteren voor het juist handelen in een zeer moeilijke race", vervolgt hij.

"Ik weet dat sommige mensen de beslissingen controversieel vinden, maar ik niet. De situatie bij Max en Lewis bij de herstart, waar Michael voorstelde om Max terug te zetten achter Esteban (Ocon, red.) en Lewis was goed afgehandeld. Het alternatief werd ook aangeboden en dat kon zomaar een tijdstraf worden."

Het is volgens Brawn normaal in de Formule 1-wereld hoe dit soort incidenten worden afgehandeld. "Als een coureur voorbij iemand komt of oneerlijk verdedigt, dan zegt de wedstrijdleiding dat je de plek moet teruggeven. Sommigen denken dat Michael een soort deal maakte, maar het was geen deal. Het was simpel: je accepteert het voorstel of het gaat door naar de stewards."

"Het was een lastig weekend met lastige incidenten en ik vind dat iedereen - de FIA, de F1 en de teams - dit evenement een enorm succes hebben gemaakt."

Ook interessant:

Coronel: "Door vechtlust en strijd verdiende Verstappen de overwinning"

Tom Coronel blikt voor RacingNews365 terug op de allereeste Saoedische Grand Prix. De WTCR-coureur is van mening dat niet Lewis Hamilton, maar Max Verstappen de Grand Prix in Jeddah had moeten winnen vanwege zijn 'vechtlust en strijd'. Coronel vindt ook dat de FIA fouten heeft gemaakt in Saoedi-Arabië.

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021 RN365 Nieuwsdossier

54 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"