Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Las Vegas 2023

F1-baas belooft 'onvoorspelbare' verrassingen tijdens nieuwe F1-race in Vegas

De Formule 1 Grand Prix van Las Vegas belooft een evenement te worden met veel bombarie. Niet zo gek ook, want het wordt georganiseerd door de eigenaren van de F1 zelf. Stefano Domenicali licht alvast het tipje van de sluier op.

Voor het eerst in jaren wordt er een Formule 1-race verreden in Las Vegas. Het evenement op stratencircuit wordt geëxploiteerd door de eigenaren van de F1 zelf en natuurlijk wordt er dus ook groots uitgepakt. De CEO van de koningsklasse, Stefano Domenicali, legt uit wat we ongeveer moeten verwachten.

"Er zullen onvoorspelbare verrassingen zijn en er zal zeker een 'wow' effect zijn. Nu adverteert de hele stad met de Grand Prix, terwijl voorheen iedereen alleen zichzelf promootte. Ik weet nog dat ik naar Vegas ging om over de F1 te spreken en iedereen me aankeek met een blik van: 'Wat komt hij nou weer doen?'. Ik ben koppig geweest en heb ze het project laten omarmen", zegt hij bij Corriere Dello Sport.

Volgens de F1-baas wordt het totaal iets anders dan de GP van Monaco, nu gezien als een van de meest prestigieuze races op de kalender. "We ontwikkelen ons een kant op waarbij het niet alleen meer Europa is. Eerst was het kampioenschap vooral Europees, maar nu is het wereldwijd. De ontwikkeling in Amerika is er zonder twijfel: in Miami hebben we een evenement opgezet dat groter was dan de Super Bowl."

"In Austin (GP van de Verenigde Staten, red.) komen nu 450.000 toeschouwers in plaats van 60.000, wat eerder het geval was. Monaco is een uniek evenement geweest en het is vandaag de dag nog steeds een speciaal evenement, waarvan er nog veel meer zullen komen."

Een sfeerimpressie van de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas vind je hieronder.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend