Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2022

F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP

De Formule 1 voegt steeds meer nieuwe locaties toe aan de kalender, maar dat gaat ten koste van de traditionelere Grands Prix. Stefano Domenicali, CEO, krijgt veel kritiek, maar bijt van zich af.

Verstappen Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Nu de kans groot lijkt te zijn dat de Grand Prix van België volgend jaar gaat verdwijnen, samen met de race in Frankrijk, krijgt de Formule 1-baas veel kritiek. Steeds meer 'klassieke' bestemmingen verdwijnen van de kalender.

Zo is er momenteel ook geen race in Duitsland en de afgelopen jaren waren er vaak lange contractonderhandelingen en dreigden races in Silverstone, Monaco, en Monza soms van de kalender te verdwijnen, terwijl races in Saoedi-Arabië, Qatar en Azerbeidzjan de laatste jaren juist op de kalender verschenen.

De F1-baas verdedigt zich in gesprek met Bild tegen de criticasters. "Ik verkoop de ziel van F1 niet. Dit is een normale gang van zaken. We stellen ons open voor de hele wereld."

Geld speelt een rol

Domenicali ontkent niet dat geld een rol speelt, maar benadrukt dat er meer dan alleen naar de portemonnee van de Formule 1 wordt gekeken.

"Geld is overal belangrijk. Voor ons ook, maar we kijken er niet alleen naar. Het hele pakket moet goed zijn", is hij stellig.

"Als we alleen naar onze bankrekening zouden kijken, dan zou de racekalender er beslist anders uitzien", aldus de F1-baas.

Ook interessant:

Wat betekenen de nieuwe Formule 1-motoren voor Max Verstappen en collega's?

De komende jaren blijven de motoren in de Formule 1 nog hetzelfde, maar in 2026 gaat het concept van de krachtbron van de F1-bolides stevig op de schop. Hoe zien de Formule 1-motorregels voor 2026 eruit en welke regels gelden er in de Formule 1? Joris Mosterdijk legt het uit in onderstaande video.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

36 reacties

Meest gelezen

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"