Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix België 2022

F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP

De Formule 1 voegt steeds meer nieuwe locaties toe aan de kalender, maar dat gaat ten koste van de traditionelere Grands Prix. Stefano Domenicali, CEO, krijgt veel kritiek, maar bijt van zich af.

Verstappen Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Nu de kans groot lijkt te zijn dat de Grand Prix van België volgend jaar gaat verdwijnen, samen met de race in Frankrijk, krijgt de Formule 1-baas veel kritiek. Steeds meer 'klassieke' bestemmingen verdwijnen van de kalender.

Zo is er momenteel ook geen race in Duitsland en de afgelopen jaren waren er vaak lange contractonderhandelingen en dreigden races in Silverstone, Monaco, en Monza soms van de kalender te verdwijnen, terwijl races in Saoedi-Arabië, Qatar en Azerbeidzjan de laatste jaren juist op de kalender verschenen.

De F1-baas verdedigt zich in gesprek met Bild tegen de criticasters. "Ik verkoop de ziel van F1 niet. Dit is een normale gang van zaken. We stellen ons open voor de hele wereld."

Geld speelt een rol

Domenicali ontkent niet dat geld een rol speelt, maar benadrukt dat er meer dan alleen naar de portemonnee van de Formule 1 wordt gekeken.

"Geld is overal belangrijk. Voor ons ook, maar we kijken er niet alleen naar. Het hele pakket moet goed zijn", is hij stellig.

"Als we alleen naar onze bankrekening zouden kijken, dan zou de racekalender er beslist anders uitzien", aldus de F1-baas.

Ook interessant:

Wat betekenen de nieuwe Formule 1-motoren voor Max Verstappen en collega's?

De komende jaren blijven de motoren in de Formule 1 nog hetzelfde, maar in 2026 gaat het concept van de krachtbron van de F1-bolides stevig op de schop. Hoe zien de Formule 1-motorregels voor 2026 eruit en welke regels gelden er in de Formule 1? Joris Mosterdijk legt het uit in onderstaande video.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

63 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022