Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

F1-baas Brawn: "Red Bull en Honda verdienen beiden credits voor enorme stappen"

Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, kijkt met bewondering naar de grote stappen die Red Bull en Honda op dit moment weten te zetten. Volgens de Brit verdienen beide partijen credits daarvoor.

Verstappen GB 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Aan het begin van het seizoen lieten zowel het chassis van Red Bull als de Honda-motor nog het nodige te wensen over. Inmiddels heeft de formatie uit Milton Keynes de weg naar voren gevonden, wat volgens Ross Brawn het resultaat is van harmonieus samenspel tussen Red Bull en Honda, zo geeft hij te kennen in zijn persoonlijke column.

"De credits voor de enorme stappen die Red Bull op dit moment zet gaan in gelijke mate naar Honda en Red Bull zelf. Zowel op het op gebied van de aerodynamica en het chassis als op motorisch vlak maakt het team een sterke ontwikkeling door. Honda zal met het huidige tempo waarmee de motor wordt ontwikkeld de nodige verbaasde gezichten in de paddock teweeg brengen."

Brawn juicht die ontwikkeling van Honda van harte toe, want de Formule 1 vaart daar in zijn ogen wel bij: "Twee jaar geleden stond Honda op het punt om de stekker uit het Formule 1-project te trekken, dus het is niets minder dan prijzenswaardig dat ze eerst met Toro Rosso en later met Red Bull de weg naar voren hebben weten te vinden."

"Ons doel (van de Formule 1, red.) is dat alle vier de motorfabrikanten gekoppeld zijn aan tenminste één topteam. Die richting gaat het nu op, want ook Renault maakt met het fabrieksteam en McLaren als klantenteam goede stappen."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen