© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

F1-baas Carey duidelijk na kritiek: "Wijzigen onze koers niet"

05 feb. 17:00 René Oudman 0 reacties
Ondanks het dreigement van de belangenvereniging FOPA, een clubje waartoe zestien van de 21 Grand Prix-promotors behoren, wil Formule 1-baas Chase Carey geen andere koers varen. De Amerikaan meent dat het merendeel van de promotors het bovendien volledig eens is met de plannen van de Formule 1-eigenaren.

Ruim een week geleden verspreide de FOPA een statement waarin voorzitter Stuart Pringle, niet geheel verrassend ook directeur van het circuit Silverstone, forse kritiek op de handelswijze van Liberty Media uitte. Pringle liet weten dat meerdere Grand Prix-promotors teleurgesteld waren in het mediabedrijf en mogelijkerwijs de Formule 1 wilden verlaten.

Carey liet in gesprek met ESPN weten te verwachten dat het niet zo'n vaart loopt. "Ik zal eerlijk zijn: volgens mij verliep de vergadering met de racepromotors ontzettend positief. Het merendeel stond als een blok achter onze ideeën en hebben bovendien veel waardering voor wat we doen."

"Dat er toch wat werd gevonden om over te klagen, is niet heel erg bijzonder", lacht Carey. "Dat is nu eenmaal het leven. We zullen onze koers niet aanpassen. De meeste promotors zijn erg tevreden met wat Liberty Media voor ze doet."

De Azerbeidzjaanse Grand Prix wist kort na het FOPA-beklag, ondanks lid van de vereniging te zijn, een nieuwe deal uit het vuur te slepen. Het Baku City Circuit staat zodoende tot en met 2023 op de Formule 1-kalender.

Van de huidige 21 Grands Prix hebben de Spaanse, Italiaanse, Britse, Mexicaanse en de Duitse geen overeenkomst voor na 2019.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen