Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-baas Carey duidelijk na kritiek: "Wijzigen onze koers niet"

Ondanks het dreigement van de belangenvereniging FOPA, een clubje waartoe zestien van de 21 Grand Prix-promotors behoren, wil Formule 1-baas Chase Carey geen andere koers varen. De Amerikaan meent dat het merendeel van de promotors het bovendien volledig eens is met de plannen van de Formule 1-eigenaren.

Ruim een week geleden verspreide de FOPA een statement waarin voorzitter Stuart Pringle, niet geheel verrassend ook directeur van het circuit Silverstone, forse kritiek op de handelswijze van Liberty Media uitte. Pringle liet weten dat meerdere Grand Prix-promotors teleurgesteld waren in het mediabedrijf en mogelijkerwijs de Formule 1 wilden verlaten.

Carey liet in gesprek met ESPN weten te verwachten dat het niet zo'n vaart loopt. "Ik zal eerlijk zijn: volgens mij verliep de vergadering met de racepromotors ontzettend positief. Het merendeel stond als een blok achter onze ideeën en hebben bovendien veel waardering voor wat we doen." "Dat er toch wat werd gevonden om over te klagen, is niet heel erg bijzonder", lacht Carey. "Dat is nu eenmaal het leven. We zullen onze koers niet aanpassen. De meeste promotors zijn erg tevreden met wat Liberty Media voor ze doet." De Azerbeidzjaanse Grand Prix wist kort na het FOPA-beklag, ondanks lid van de vereniging te zijn, een nieuwe deal uit het vuur te slepen. Het Baku City Circuit staat zodoende tot en met 2023 op de Formule 1-kalender. Van de huidige 21 Grands Prix hebben de Spaanse, Italiaanse, Britse, Mexicaanse en de Duitse geen overeenkomst voor na 2019.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi