Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-baas Carey heeft 'twee strategische prioriteiten' in 2019

Het Formule 1-seizoen 2019 gaat bijna beginnen: nog negen nachtjes slapen, dan is er actie op het Albert Park Street Circuit in Melbourne, Australië. De Formule 1-gemeenschap kijkt reikhalzend uit naar de nieuwe jaargang.

Zo ook Formule 1-baas Chase Carey. De voorman van Liberty Media liet tijdens een persconferentie op de autoshow van Genève weten wat zijn doelen zijn voor het Formule 1-seizoen 2019.

"Allereerst wil ik niet alleen bouwen aan onze technologische voorsprong, maar zou ik graag onze waanzinnige prestaties op gebieden als efficiëntie en duurzaamheid benadrukken om wat betreft de motoren", sprak de Amerikaanse beleidsbepaler. "We blijven investeren in de vermindering van koolstofemissie en andere initiatieven, om technologie te ontwikkelen die eveneens bruikbaar is op de openbare weg." "Daarnaast willen we dat iedereen weet: Formule 1 is een sport voor jong en oud, man en vrouw. We blijven vrouwen een handje helpen, want we willen groeien als sport. We moeten mystiek en glamour uitstralen, om tegelijkertijd open en ontvangend te zijn." Carey is inmiddels twee jaar de hoogste baas van de Formule 1. Voor de Amerikaan plaatsnam, regeerde de kleine Brit Bernie Ecclestone decennialang met harde hand over de koningsklasse van de autosport.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"