Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

F1-baas Carey: "Twee huidige Grands Prix maken plaats voor twee nieuwe"

Formule 1-baas Chase Carey heeft laten weten dat twee van de Grands Prix die in 2019 nog op de kalender staat volgend jaar verdwijnen. Er moet plaats worden gemaakt voor twee andere circuits. De ene is het stratencircuit in Vietnam, het andere kan Zandvoort zijn.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Zo lichtte Liberty Media-CEO in Barcelona een tipje van de sluier op voor wat betreft de Formule 1-kalender van 2020. "We zitten in de afrondende fase van het opstellen van de kalender voor 2020. We hebben de nieuwe race in Hanoi al aangekondigd en hebben een principeakkoord bereikt met een ander nieuw circuit voor 2020", aldus Carey.

"Het aantal Grands Prix blijft in 2020 waarschijnlijk gelijk aan dat van dit jaar, dus reken maar uit", vervolgt Carey, daarmee implicerend dat twee van de bestaande GP's verdwijnen. Dat zouden Duitsland en Spanje kunnen zijn, waarbij Zandvoort vaak genoemd wordt als de directe plaatsvervanger van de race in Barcelona.

Carey geeft tevens aan dat van de circuits waar het contract dit jaar van afliep er twee een nieuw contract hebben gekregen. Naar verluidt zijn dat Monza en Silverstone, waarmee twee oudgedienden in ieder geval behouden blijven voor de Formule 1.

Carrey benadrukt dat hoewel het aantal races in 2020 waarschijnlijk 21 blijft, de kalender in de jaren erna wel degelijk kan groeien: "Het aanbod van circuits is er, dus we verwachten dat de kalender inderdaad gaat groeien."

Breaking Ferrari snoert Verstappen de mond: "Geen boodschap aan 22-jarige"