Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

F1-baas: "Dat maakt dat Verstappen wél risico's neemt in gevecht met Hamilton"

De sportief directeur van de Formule 1 Ross Brawn neemt zijn petje af voor Lewis Hamilton, zeker nadat de Brit zijn 100ste poleposition veiligstelde. Lof is er echter ook voor Max Verstappen, die volgens Brawn heel anders in het gevecht met Hamilton staat dan de wereldkampioen.

Hamilton Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen maakte een geweldige start waarmee hij de koppositie in de Grand Prix van Spanje veroverde. Tot kort voor het einde van de race bleef hij de leider, maar Lewis Hamilton stoof op volle snelheid en op versere banden werkelijk aan hem voorbij. Ross Brawn concludeert, net zoals Red Bull zelf overigens, dat Red Bull niks anders kon doen.

"Als Verstappen binnen zou zijn gekomen voor een tweede stop, dan had hij de leiding opgegeven. Je kan redetwisten over de vraag of hij dan in een betere positie was geweest om met Hamilton tot het einde van de race te vechten, maar dat is slechts speculatie", aldus de sportief directeur van de Formule 1 in zijn persoonlijke column.

Brawn is onder de indruk van de manier waarop Verstappen zichzelf de leiding in de race toe-eigende, maar legt ook uit dat Verstappen anders in een dergelijk gevecht staat dan Hamilton: "Verstappen is niet bang om het duel met Hamilton aan te gaan. In alle realiteit weet hij heel goed dat de kans dat hij Hamilton verslaat als hij aan het einde van de eerste ronde niet eerste ligt heel klein is. Dat gegeven maakt dat hij zich volledig committeert aan een actie met een slagingskans van 50-50%."

Voor Hamilton is dat echter anders, die hóéft niet per se: "Lewis weet dat hij Verstappen kan verslaan, ook als hij na één ronde niet eerste ligt, zoals in Spanje het geval was. Hij hoeft niet dezelfde risico's te nemen."

Echter, Brawn vermoedt dat Verstappen door deze nederlaag niet van zijn stuk gebracht is: "Dit was een heel, héél goed optreden van hem. Maar het pakket waarover hij beschikt, is gewoon niet sterk genoeg. Hij weet dat dit zijn beste kans is op de wereldtitel en hij zal zichzelf voorhouden dat hij wel de overwinning kan pakken in de volgende Grand Prix van Monaco."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto