Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Australië 2020

F1-baas: "De eerste drie Grands Prix gaan gewoon door"

Nu op het moment van schrijven enkel de Grand Prix van China uitgesteld dan wel afgelast is, lijkt het Formule 1-seizoen gewoon volgens planning van start te gaan in achtereenvolgens Australië, Bahrein en Vietnam. F1-baas Ross Brawn acht dat nog steeds volkomen verantwoord.

Australie 2019 start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"We kunnen de boel nu eenmaal niet volledig in het slot gooien", zo roept Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, stellig tijdens een evenement van Formule 1-sponsor 188Bet.

"Dat neemt niet weg dat we voor enkele uitdagingen komen te staan, maar het belangrijkste daarbij is dat we de sport op een veilige manier blijven bedrijven en dat we geen onnodige risico's zullen nemen."

Dat doet de Formule 1 in zijn ogen dan ook niet door af te reizen naar Australië, Bahrein en Vietnam: "We werken per Grand Prix met de lokale gezondheidsorganisaties om na te gaan welke acties nodig of gepast zijn. Zo houden de teams bijvoorbeeld de groep reizende teamleden zo klein mogelijk."

"Op dit moment gaan de eerste drie races van het jaar gewoon door, waarbij we alle nodige voorzorgsmaatregelen zullen treffen. De situatie verandert echter van dag tot dag, dus alsnog moeten we snel en gepast kunnen handelen indien de situatie dat van ons verlangt."

Het voormalige technische en strategische genie van Ferrari is ervan overtuigd dat de juiste mensen zich momenteel over de kwestie buigen: "We beschikken over een geweldig team. Ze weten van de hoed en de rand, kennen de uitdagingen en weten hoe ze daar mee om moeten gaan. Samen zetten ze zich om alle races gewoon te kunnen rijden."

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1