Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1-baas doet oproep aan Verstappen en Hamilton

Ross Brawn, Managing Director van de Formule 1, hoopt vurig dat een incident zoals afgelopen weekend tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton niet meer voor zal komen in de Formule 1.

Hamilton Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Wat een weekend had moeten zijn dat herinnerd zouden worden vanwege de eerste Formule 1-sprintkwalificatie ooit, is een raceweekend geworden dat zal worden herinnerd vanwege de crash van Max Verstappen na een incident met Lewis Hamilton. De twee titelrivalen gingen hardhandig de strijd met elkaar aan, waarna ze in contact kwamen en de Nederlander hard in de bandenstapels vloog. Toch was het weekend volgens Ross Brawn, Managing Director van F1, een groot succes.

"Het was een fabuleus weekend. Volle tribunes en onze eerste F1 sprint ooit. Het was een succes. Daarna hadden we een razendspannende Grand Prix op zondag met een dramatische start en een dramatische finish", zo blikt hij terug op het raceweekend op Silverstone, waar hij de twee titelkandidaten zag strijden.

"De twee hoofdrolspelers in de titelstrijd gingen niet voor het eerst wiel aan wiel het gevecht aan, maar dit keer eindigde het in een crash die een einde bracht aan de race van Max. Het was een enorme opluchting om hem uit zijn wagen te zien klimmen en weg te zien lopen van het wrak voordat hij uit voorzorg naar het ziekenhuis ging voor wat checks."

Over de schuldvraag doet Brawn geen uitspraken, maar wel vindt hij het jammer dat hij de twee rivalen niet langer het gevecht aan kon zien gaan. "Zoals altijd bij dit soort incidenten zullen de meningen heel erg verschillen over wie er wel of niet fout zat. Wat in ieder geval wel duidelijk is, is dat we beroofd zijn van een geweldige strijd. Niemand wil dat het kampioenschap wordt beslist aan de hand van crashes en penalty's. In dit geval waren er voor beide coureurs veel risico's."

Daarom doet de F1-baas een oproep aan de twee kemphanen en hoopt hij in de toekomst niet nog eens zo'n klapper te zien als afgelopen weekend. "Beide coureurs zullen moeten gaan reflecteren. Ik hoop dat ze dit soort incidenten voortaan kunnen voorkomen, want ik denk dat ons een fantastische battle is ontnomen. Ze gingen een halve ronde lang een hard gevecht met elkaar aan en dat was geweldig. Kan je je voorstellen hoe geweldig de race had kunnen zijn als dat 53 ronden lang zo was gegaan?", aldus Brawn.

Ook interessant:

Max Verstappen gaat zich niet tot dat niveau verlagen

De hardste crash uit de carrière van Max Verstappen, terwijl Lewis Hamilton als aanstichter maximaal profiteerde op op Silverstone met de zege aan de haal te gaan. Terwijl Verstappen nog in het ziekenhuis verbleef, vierde hij uitbundig zijn zege.

Meer dan genoeg stof tot napraten, want wie zat er nu fout? Wat de straf van Hamilton te laag? Gaat Verstappen nu revanche nemen?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken dit alles in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

84 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten