Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-baas Domenicali staat niet te springen om nieuwe teams: "Er is een grens"

F1-CEO en President Stefano Domenicali ziet geen noodzaak om het aantal teams op de grid uit te breiden door de toegenomen populariteit van de sport.

In het Silly Season komen verschillende namen voorbij die volgens vele een stoeltje of een kans in de Formule 1 verdienen. Meest recente is natuurlijk Nyck de Vries. Maar denk bijvoorbeeld ook aan Daniel Ricciardo, Nico Hulkenberg, Jack Doohan, Logan Sargeant en Antionio Giovinazzi die in de running zijn voor een F1-stoeltje. Je zou heel simpel kunnen zeggen dat het misschien een optie is om meer teams aan de grid toe te voegen, maar President en CEO van de Formule 1 Stefano Domenicali blijft bij zijn standpunt om dit op het moment niet te doen, waar hij zo zijn redenen voor heeft. "Zoals altijd moet het in balans blijven. Je moet rekening houden met alles. Het hebben van meer coureurs... uiteindelijk is er altijd een grens. Eén of twee meer teams op de grid geeft wat meer F1-zitjes, maar we moeten ook kijken naar de juiste verhouding dat succesvol is voor de sport", legt Domenicali uit aan Sky Sports . "In dat opzicht is er de afweging van de continuïteit van het team, de afweging dat het niet te druk wordt. Dus ik zou zeggen wat betreft prioriteiten, het niet de noodzaak is voor de Formule 1 op dit moment."

Domenicali: "Stabiliteit is cruciaal"

Door de groeiende populariteit, willen ook steeds meer bedrijven onderdeel gaan uitmaken van de sport. Zo zal Audi vanaf 2026 als motorfabrikant actief zijn in de koningsklasse van de autosport en ook Porsche wil, na de mislukte poging met Red Bull, toetreden tot de sport. Al een lange tijd is Michael Andretti bezig om zijn team aan de start van de Formule 1 te krijgen. De grote vraag van onder andere Toto Wolff is echter wat de meerwaarde van zo'n team is. Het moet namelijk wel iets toevoegen aan de sport. Domenicali loopt er ook niet helemaal warm van en is terughoudend over het hele idee van een nieuw team. "De Formule 1 is extreem competitief. Je moet heel sterk zijn wat betreft financiën en vakbekwaamheid. Vandaag de dag zijn dit een van de dingen die cruciaal zijn om de stabiliteit van het systeem voor een lange tijd te waarborgen." "Je ziet hoe moeilijk het vandaag de dag is om mensen te vinden die echt van topkwaliteit zijn in alle verschillende zaken. Dit is het moment dat we moeten investeren voor de toekomst, maar we moeten in balans blijven. Dus ik zeg niet dat dit niet zal gebeuren, maar we moeten het stap voor stap doen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'