Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Stefano Domenicali

F1-baas geeft update over toekomst omstreden samenwerking Red Bull-teams

De F1 Commission kwam enkele weken geleden voor de tweede keer dit seizoen bij elkaar en er werden een aantal interessante dingen besproken tijdens de vergadering. Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1, had in ieder geval goed nieuws voor de Red Bull-familie.

Domenicali
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De omstreden nauwere samenwerking tussen Red Bull Racing en Visa Cash App RB werd aan het begin van het seizoen met regelmaat in twijfel getrokken. Vooral McLaren-CEO Zak Brown was totaal niet onder de indruk, met name omdat hij niet te spreken was over de gevolgen die het voor zijn eigen team zou hebben. 

Na de meest recente F1 Commission-meeting had Formule 1-CEO Stefano Domenicali echter goed nieuws voor de Red Bull-familie, want van problemen omtrent de nauwere samenwerking tussen de beide teams bleek tijdens de vergadering geen sprake te zijn. Bij Gazzetta dello Sport legt hij uit: "We hebben ook gesproken over het feit dat het merk Red Bull nu eigenaar is van twee teams, maar ze kunnen gewoon op deze manier verder gaan op basis van wat ze in de geschiedenis voor de sport hebben betekend."

Ook de kalender kwam nog kort ter sprake, al zal er in dat opzicht weinig veranderen. Tijdens de vergadering werd echter wel geconcludeerd dat er voldoende ruimte zal zijn om het sprintformat verder uit te werken. "We kunnen bevestigen dat het maximale races op 25 blijft staan, maar we gaan er wel voor om meer sprintraces te organiseren. Zo maken we de raceweekenden nog spannender."

Publicatiedatum voor nieuwe reglementen

Verder wordt er ook al maanden gesproken over de nieuwe reglementen die vanaf 2026 zullen gelden, al waren de meningen verdeeld over de plannen die tot dusver op tafel lagen. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner sprak bijvoorbeeld over 'Frankenstein-auto's' terwijl andere teambazen juist wél enthousiast waren. Er werd uiteindelijk nog kort gesproken over een aanpassing van het plan, maar die ideeën werden al vrij snel van de baan geveegd.  

Dat de nieuwe reglementen inmiddels vast staan is inmiddels duidelijk, want Domenicali kondigde aan dat ze van plan zijn alles op 1 juni te publiceren. "Alle teams zijn nu al druk bezig met de bolide van 2026 en het aerodynamische pakket van 2026 zal wat nieuwigheden bevatten. Het gewicht van de bolides blijft een pijnpunt, maar als het aan mij lag zou ik graag zien dat de motoren meer geluid maken. Gepassioneerde racefans willen dat ook. Als er op den duur brandstof ontwikkeld zal worden zonder uitstoot kan men op de lange termijn, vanaf 2030 ongeveer, ook nog denken aan een motor zonder hybride-element."

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'