Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-baas gelooft niet in dominante titel Verstappen: "Toen zei Max ook dat het over was"

Mark Webber suggereerde dat Max Verstappen al ruim voor het einde van de Formule 1-titelstrijd van 2022 kampioen kon zijn. F1-baas Stefano Domenicali kan zich in die lezing niet vinden, daarvoor heeft hij dit seizoen al te veel zien gebeuren.

Voormalig Formule 1-coureur Mark Webber gaf onlangs aan dat Max Verstappen al met nog drie Formule 1 Grands Prix te gaan kampioen kan zijn. Hij achtte geen enkel team in staat Red Bull nog langer partij te bieden. Formule 1-baas Stefano Domenicali werd door Standard Sport geconfronteerd met die uitspreken en was het er niet mee eens. Voor zijn onderbouwing van zijn betoog wees hij naar het nog vrij recente verleden. "We herinneren ons allemaal de uitspraken van Max Verstappen die na drie races in 2022 riep dat het 'game over' was, omdat Ferrari iets van 40 punten op hem voor lag", zo begint de Italiaanse CEO van de sport. "Nu is het precies de omgekeerde wereld, omdat Verstappen leidt met 46 punten voorsprong. We moeten dan ook niet voorbarig worden. Het kampioenschap duurt nog lang en zal nog vele ups en downs kennen. Het is veel te voorbarig om nu al te stellen dat de strijd voorbij is en dat zeg ik niet enkel omdat ik dat hoop, maar omdat ik dat oprecht ook denk."

Ferrari én Mercedes weer van voren?

"We hebben er nog maar net een derde van het seizoen op zitten", vervolgt Domenicali. "Er zijn nog genoeg races te gaan en ik ben er zeker van de de titelstrijd spannend wordt." Domenicali verwacht dat niet enkel zijn oude team - Ferrari - weer gaat winnen, maar verwacht ook nog wel wat van Mercedes: "Charles Leclerc verkeert in uitstekende vorm en Ferrari als team zit niet ver weg. Ik zie ook de signalen dat Mercedes steeds sneller wordt, dus het scenario voor het kampioenschap is close ." "Veel zal afhangen van hoe de auto's zich weten aan te passen aan de circuits en in welke mate de teams de auto's onder het budgetplafond blijven doorontwikkelen. Dat is het mooie van deze nieuwe situatie waar we in zitten."

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap