Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-baas is bang voor dominantie Mercedes in 2018

Sinds de invoering van de hybride-motoren in 2014 is het team van Mercedes oppermachtig. Vier maal op rij werd het kampioen bij zowel de teams als de coureurs, al ging het dit jaar wel wat lastiger. Ferrari zat Mercedes aardig op de hielen, maar verloor de strijd uiteindelijk. F1-baas Ross Brawn denkt dat die lijn zich volgend jaar niet doorzet en dat Mercedes 'gewoon' weer erg dominant is.

Het is de afgelopen vier jaar eigenlijk niet de vraag óf, maar wannéér Mercedes kampioen wordt. Het Duitse team heeft vooral op motorisch gebied een straatlengte voorsprong op de rest van het veld en is daarom altijd vooraan te vinden. Dit jaar was het wat lastiger voor Mercedes, maar daar heeft Ross Brawn wel een uitleg voor. "Mercedes kreeg deze winter te maken met een ingrijpende wisseling, omdat Paddy Lowe vertrok" , begint Brawn zijn uitleg tegenover ESPN. "Dat was ook nog eens midden in een ingrijpende reglementswijziging. Daardoor zijn ze een deel van de voorsprong verloren deze winter." "Maar ik ben bang dat ze die voorsprong nu weer fors gaan uitbreiden" , aldus Brawn.

"Dit jaar hadden ze een wagen die soms lastig te besturen was, maar ik ga er vanuit dat ze die problemen volgend jaar hebben opgelost." Omdat Mercedes nu een jaar heeft kunnen werken met de 'nieuwe' auto en omdat de 'nieuwe' auto nauwelijks verandert komende winter, denkt Brawn dat het een relatief saai seizoen gaat worden komend jaar. "Al met al denk ik dat Mercedes als een stoomwals over de concurrentie heen zal gaan. Maar laten we hopen dat ik het fout heb!" , schetst Brawn een niet al te positief beeld van het komende seizoen.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'