Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

F1-baas looft de Nederlandse GP, maar heeft toch een puntje van kritiek

Dit weekend wordt er geracet en gefeest op Circuit Zandvoort. F1-baas Stefano Domenicali had er zoveel zin in dat hij al een dag eerder afreisde naar de Noord-Hollandse badplaats, waar hij sprak over het evenement en de bijbehorende Nederlandse fans.

Hamilton Zandvoort 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Vorig jaar werd er in Zandvoort voor het eerst in 36 jaar geracet door de Formule 1. Het was een waar volksfeest, mede vanwege de overwinning van Max Verstappen. F1-baas Stefano Domenicali laat in gesprek met onder meer RacingNews365 weten dat hij er met volle teugen van heeft genoten.

"De energie hier in Zandvoort is uniek. Vorig jaar, toen we nog in coronatijd zaten, was 75% van de capaciteit vol. Ik kijk er naar uit om te zien hoe het is met 100% capaciteit!"

Gevraagd of de GP van Nederland het beste evenement was van 2021, moet hij daar niet lang over nadenken. "Dat kan ik heel makkelijk zeggen, dat dit het beste evenement van het jaar was qua entertainment!"

"Daar hebben we onze vrienden hier in Zandvoort voor te danken. De eerste editie vond plaats in een lastige periode, met de onzekerheid van corona. Toch hebben ze een uniek evenement weten neer te zetten vorig jaar. Het was echt het beste evenement qua energie, qua respect, alles."

De Italiaan merkt dat Zandvoort voor een nieuwe, frisse wind heeft gezorgd die nu door F1 waait. "Je moet de lat hoger blijven leggen. Zandvoort heeft dat gedaan voor de Europese Grands Prix. Dat is het mooie en daardoor hebben we veel vraag. Het is aan ons om de juiste plekken te kiezen om dit soort ervaringen mee te maken."

Lovend over fans, ook wat kritiek op Zandvoort

Waar Domenicali in 2021 ook van heeft genoten, en wat hij dit jaar ook weer hoopt te zien, is het respect dat de Nederlandse fans toonden voor alle coureurs.

"Vorig jaar was een geweldig evenement, met een immense energie. Vooraf was er twijfel over hoe de Nederlanders zouden reageren op andere coureurs, maar het was juist andersom: ze verwelkomden iedereen. Lewis, de Ferrari-coureurs, iedereen! Petje af. Dat is een teken van volwassenheid, dat deze maatschappij nodig heeft."

Toch moet hij ook een kritiekpuntje noemen. "Qua infrastructuur kan het eerlijk gezegd beter. Zandvoort is een geweldige plek, met veel historie. Er is hier veel werk verricht, maar alles wat we nog beter kunnen doen om de ervaring voor de fans te verbeteren, daar moeten we samen aan werken. Het is opbouwende kritiek, zodat iedereen gepusht wordt om te blijven verbeteren."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken