Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

F1-baas luidt noodklok na vertrek Honda en hint naar snelle verandering

Formule 1-baas Ross Brawn is bedroefd door het vertrek van Honda en weet dat het geen goed nieuws is voor de sport. Toch denkt hij dat de Japanners snel terugkomen, mits de Formule 1 nu snel handelt.

Tanabe Yamamoto
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het was hét gesprek van de afgelopen week; het aanstaande vertrek van Honda uit de Formule 1. Ook Ross Brawn, de sportieve baas van de koningsklasse van de autosport, kreeg het nieuws mee en was logischerwijs bedroefd. Zelf werkte hij jaren voor Honda en zag de Japanners tijdens zijn lange verblijf in de koningsklasse al meerdere keren de sport verlaten. Hij is dan ook vol vertrouwen dat ze opnieuw terug kunnen keren, mits de Formule 1 het ontstane probleem aanpakt.

"Het is zonde dat ze de sport gaan verlaten aan het einde van 2021. Het was al de vierde keer in mijn eigen racecarrière dat ze de sport verlieten en later weer terugkwamen. Ik ben wel optimistisch dat we Honda opnieuw warm kunnen maken voor de Formule 1 als de huidige situatie verandert. Honda is altijd belangrijk geweest voor de sport en we hebben hen in het verleden met open armen ontvangen. We hopen dat ook in de toekomst weer te mogen doen."

Het aanstaande vertrek van Honda heeft de discussie over de huidige motorformule in een stroomversnelling gebracht. Brawn zich realiseren ook dat er liever nu dan morgen iets moet veranderen. "Alle auto-fabrikanten staan momenteel voor grote uitdagingen en als Formule 1 zijnde moeten we ervoor zorgen dat we reageren op diezelfde uitdagingen en ervoor zorgen dat we op die manier relevant blijven voor hen en hen kunnen ondersteunen bij de uitdagingen die ze buiten de sport voor hun kiezen krijgen."

Tot slot hint de Brit voorzichtig naar het naar voren halen van de nieuwe motorregels, die eigenlijk pas op zijn vroegst in 2026 van kracht zouden worden. Nu heeft Brawn het juist over 'op zijn laatst 2026'. "Ik hoop dat de nieuwe motorformule, die uiterlijk in 2026 wordt ingevoerd, Honda aan zal moedigen om weer terug te komen. We moedigen hen aan om plaats te nemen in de werkgroep van de FIA, die zullen overleggen over de toekomstige motorformule van de Formule 1", aldus de F1-baas.

Over twee weken komt die werkgroep bij elkaar, waarbij er uitvoerig gediscussieerd zal worden over de regels. Al in 2023 zou de nieuwe motorformule misschien zijn intrede kunnen doen in de sport.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

21 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes