Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-baas reageert op 'comeback' Hamilton: "Hij is een geweldige aanwinst voor de wereld"

Stefano Domenicali is blij met de 'comeback' van Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur hield zich stil na het verliezen van de wereldtitel in Abu Dhabi, maar heeft inmiddels weer van zich laten horen.

"Ik ben weggeweest. Nu ben ik terug!", deelde Lewis Hamilton middels zijn Instagram-pagina met zijn volgers. Hiermee werd de radiostilte rondom de Mercedes-coureur officieel doorbroken en lijkt hij gewoon weer op de Formule 1-grid van 2022 te staan. Stefano Domenicali, de grote baas van de koningsklasse, is blij dat Hamilton weer van zich heeft laten horen. "Ik zag dat hij op zijn foto's veel positiviteit uitstraalde op zijn gezicht", zegt Domenicali tegen Sky Sports . Dat de Mercedes-coureur volgend jaar weer doorgaat met racen in de koningsklasse, zorgt voor opluchting bij de F1-baas. "Ik denk dat het heel belangrijk is, want Lewis is een geweldige aanwinst voor de sport en voor de hele wereld."

Begrip voor radiostilte Hamilton

"Er was respect voor de keuze om stil te zijn", aldus Domenicali. "Ik denk dat hij weer volledig opgeladen op de grid verschijnt." Komend Formule 1-seizoen gaan de reglementen volledig op de schop, waardoor Hamilton zomaar weer een kans kan krijgen op het behalen van nog een wereldtitel. "Lewis heeft de mogelijkheid om een achtvoudig wereldkampioen te worden. Ik weet zeker dat hij volledig gefocust is op dit doel, want dit jaar zijn er zo veel nieuwe dingen. Zo veel nieuwe variabelen die het kampioenschap enorm aantrekkelijk kunnen gaan maken."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"