Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-baas reageert op 'dreigement' Verstappen: "Dat is geen probleem"

Max Verstappen heeft meermaals aangegeven de Formule 1 misschien al na 2028 te willen verlaten, zeker als de sport impopulaire besluiten blijft nemen. Hoe kijkt F1-baas Stefano Domenicali daarnaar?

Max Verstappen roept al enkele jaren dat hij na zijn actieve Formule 1-carrière ook graag andere takken van autosport wil proberen. Hij voegt daar vaak steevast aan toe dat hij richting eind 2028, het jaar waarin zijn huidige Red Bull-contract afloopt, zijn toekomst zal heroverwegen. Mogelijk stopt hij dus al na 2028 en die woorden krijgen meer lading als je bedenkt dat Verstappen zich de laatste tijd kritischer en kritischer uitlaat over de steeds vollere F1-kalender en het steeds maar wijzigen van het format van de sport. Wat hem betreft worden er minder races per seizoen gereden en blijft het bij één race op zondagmiddag. En anders, zo riep hij al een paar keer, pakt hij net zo lief zijn biezen. F1-baas Stefano Domenicali toont zich in gesprek met de Daily Mail niet nerveus over dat soort kreten: "Ik heb de kwestie met hem besproken. Hij is een wereldkampioen die vecht voor zijn derde wereldtitel. Hij is praktisch geboren in een auto. En naar alle waarschijnlijkheid zal zijn verblijf in de Formule 1 langer duren dan dat van mij. Het is geen probleem."

Niet egoïstisch

Voor wat betreft kritiek op de F1, van wie die kritiek ook komt, roept Domenicali dat niemand 'egoïstisch' mag zijn: "Ik wil geen klimaat creëren waarin iemand niet voor zijn mening uit mag komen, soms moeten coureurs zich realiseren dat ze onderdeel zijn van een groter plaatje. We kunnen daarin niet egoïstisch zijn", aldus de Italiaan. "Ze maken onderdeel uit van deze sport en deze business en de Formule 1 groeit omdat we groter durven te denken. Het is niet altijd makkelijk om uit je comfortzone te treden, maar we mogen niet lui zijn en zelfgenoegzaam. Maar we hebben nu eenmaal te maken met een nieuw publiek en moeten zorgen dat de fans in elke sessie waar voor zijn geld krijgt. Het kan niet zo zijn dat iedereen maar eindeloos rondjes rijdt in het belang van de coureurs en de engineers."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"