Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

F1-baas reageert op kritiek Verstappen: "Coureurs moeten niet te veel macht hebben"

De baas van de Formule 1, Stefano Domenicali, luistert naar coureurs als er kritiek is, maar laat ook duidelijk weten dat de coureurs niet zoveel te vertellen hebben.

Verstappen 10 wins
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Stefano Domenicali is al jaren een bekend gezicht in de Formule 1-paddock. De zakenman begon zijn motorsportcarrière bij Ferrari en nam in 2008 de positie als teambaas van Jean Todt over. Onder zijn leiding won de Italiaanse renstal één constructeurstitel en bijna een kampioenschap voor de coureurs in 2008 (Felipe Massa leek toen 30 seconden kampioen, maar Lewis Hamilton ging er met de titel vandoor).

Inmiddels ziet het Formule 1-veld er een stuk anders uit en werkt Domenicali als CEO Libert Media, de eigenaar van de koningsklasse. Hij moet het format van de Formule 1 beheren en als zodanig krijgt hij weleens kritiek van coureurs, zo ook van Max Verstappen.

Verstappen heeft herhaaldelijk aangegeven geen fan te zijn van nieuwe formats, maar er wel begrip voor te hebben. Hier zegt de topman het volgende over: "Dat Max zijn mening geeft, vind ik juist goed. Maar we kunnen de sport niet in de handen van de coureurs leggen, nooit. Niet omdat ik ze niet vertrouw, want ik luister altijd naar ze, maar zij moeten ook het grotere plaatje kennen. En dat doen ze niet altijd. Logisch ook, want hun doel is om zo snel mogelijk te zijn in de auto."

Hij benadrukt dat keuzes over wat het beste is voor de sport nog altijd liggen bij de Formule 1 zelf, niet bij de coureurs. "Wij als organisatie zijn ervoor om te doen wat het beste is voor de Formule 1. En ik denk dat we dat de laatste jaren hebben gedaan. Coureurs moeten niet alle macht hebben. Dat zou fout zijn", vervolgt Domenicali, die ook in gesprek gaat met Verstappen.

"Ik praat er ook over met Max. Ik kan hem dan ook de cijfers laten zien van de sprintraces en wat het ons als hele sport oplevert. Max is eerlijk en daar houd ik van, maar wij doen wat het beste is voor de sport. Dat is mijn overtuiging. Ik kan het persoonlijk best met Max eens zijn, maar ook mijn persoonlijke mening doet er niet altijd toe", legt de F1-baas uit.

"Mijn taak is om te kijken wat er in de wereld gebeurt en wat goed is voor onze business. Dat hoort een goede manager te doen. Natuurlijk zijn er puristen die met de Formule 1 zijn opgegroeid en het maar op één manier willen doen, maar er zijn ook heel veel nieuwe fans die open staan voor andere dingen. Zoals je ook in andere sporten als MotoGP, American Football en tennis ziet dat de traditionele aanpak wordt losgelaten. En wij zijn een van de eersten die daarmee zijn begonnen", aldus Domenicali.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

48 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen