Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-baas velt oordeel over heerlijk gevecht Verstappen en Hamilton

Lewis Hamilton won de race in Brazilië vanaf de tiende plek en krijgt dan ook van over de wereld complimenten. Ook Ross Brawn is lovend over de Mercedes-coureur.

Ross Brawn blikt in zijn gebruikelijke column op Formula1.com terug op de Grand Prix van Brazilië. De Formule 1-baas zegt al veel van Lewis Hamilton te hebben gezien - hij was ooit zijn teambaas bij Mercedes - maar was dit weekend toch weer onder de indruk van de prestaties van de Brit. "Mercedes had dit weekend een fantastische auto en als je iemand van Lewis' kaliber met zo'n auto hebt, is hij niet te stoppen. Ik heb Lewis dit verschillende keren zien doen en het is elke keer weer indrukwekkend", besluit Brawn. Hét moment van de Braziliaanse Grand Prix was de inhaalpoging van Hamilton op Max Verstappen in ronde 47. De Brit was net iets eerder bij bocht vier, maar Verstappen remde later. De Nederlander ging hierdoor wijd en beide coureurs kwamen even buiten de baan terecht. Brawn stipt dit incident ook nog even aan en velt zijn oordeel. "Hij (Lewis, red.) had een moment met Max, waar iedereen weer een andere kijk op zal hebben. Er werden geen dramatische risico's genomen, hij ging koeltjes om met de tegenslagen van een motorwissel en zijn diskwalificatie. Het was veruit de prestatie van het weekend!"

F1-coureurs kunnen omgaan met tegenslagen

Volgens Brawn is omgaan met tegenslagen niet alleen Lewis eigen, maar hebben alle goede coureurs deze eigenschap. "Coureurs worden opgevoed om met deze uitdagingen om te gaan." Vanaf het moment dat ze in een auto stappen weten ze wat de regels zijn en hoe het werkt. Ze moeten leren dat ze niet alles in eigen hand hebben en tegenslagen in iets positief om kunnen zetten. En Lewis deed dat dit weekend", voegt Brawn toe.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"