Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-baas: 'Verstappen-dominantie alleen voor dat soort fans een afknapper'

Red Bull is momenteel de veelvraat in de Formule 1. Van de laatste veertien races werden er dertien door het team van Max Verstappen (11) en Sergio Perez (2) gewonnen. De dominantie van Red Bull en met name Verstappen kan volgens F1-baas Stefano Domenicali zorgen voor weerstand bij fanatieke Formule 1-volgers.

Stefano Domenicali, de baas van de Formule 1, zegt dat de eentonige uitslagen in de Formule 1 nieuwe fans niet af zal schrikken. De voormalige Ferrari-teambaas denkt wel dat de enorme dominantie van tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen en Red Bull een afknapper is voor diehardfans van de Formule 1. Domenicali zei dit op een bijeenkomst van Liberty Media voor investeerders in de Formule 1. Deze fans die al jaren de Formule 1 volgen zouden zich volgens de Italiaan zorgen maken om het huidige gebrek aan concurrentie. Wel verdient Red Bull alle credits voor de sterke start, zegt Domenicali. "Als een team sneller is dan de anderen, 'gefeliciteerd'. Ze hebben het beter gedaan dan de rest."

'Concurrerende teams gaan gat dichten'

Domenicali verwacht dat concurrerende teams als Mercedes, Ferrari en Aston Martin snel het gat kunnen dichten met Red Bull. "Als je naar de anderen kijkt, zijn ze heel dichtbij. Heel, heel dichtbij. Ik heb er alle vertrouwen in dat met het budgetplafond deze situatie zich optimaal zal ontwikkelen voor een betere competitie." Red Bull won met overmacht de eerste drie races van het seizoen en heeft een enorme voorsprong in de strijd om de constructeurstitel. Domenicali: "Het is meer voor de fanatieke fans dat als je een auto ziet die dominant is, dat zorgt voor minder interesse." "Voor de nieuwe fans is dat niet echt heel belangrijk. We zien zeker dat Red Bull in de eerste drie races zeer competitief was. Ik verwacht dat de anderen hen zullen bij halen. We moeten het effect afwachten van de straf die ze vorig jaar kregen met de kortere tijd in de windtunnel. Het kampioenschap is erg lang en ik denk dat we voor het einde nog goede verrassingen gaan zien."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"