Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

F1-baas verwachtte vuurwerk van Verstappen: "Leclerc had beter moeten weten"

De Grand Prix van Sakhir verloor twee grote vedetten in bocht vier. Charles Leclerc torpedeerde Sergio Perez en in een poging eenieder te ontwijken schoof Max Verstappen de bandenstapels in. Volgens F1-baas Ross Brawn had Leclerc beter moeten weten.

Leclerc Sakhir
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

"Het was frustrerend dat de Grand Prix van Sakhir in de openingsfase al twee grote sterren verloor. Max Verstappen en Charles Leclerc vielen in de eerste ronde uit." Aan het woord is de sportief directeur van de Formule 1, Ross Brawn, die Charles Leclerc verbaal op de vingers tikt voor zijn ambitieuze actie.

"Max had een dijk van een race kunnen rijden en hoewel Charles niet helemaal op de positie reed die hij gewend is geraakt, zou je mogen verwachten dat hij met zijn ervaring beter had moeten weten."

"Het was een behoorlijk avontuurlijke actie van Charles en hij heeft daar zelf een hoge prijs voor betaald, waarna hij ook een gridstraf kreeg voor de volgende Grand Prix in Abu Dhabi."

Sergio Perez was ook een slachtoffer van de dadendrang van Leclerc, maar in zekere zin was dat een zegen voor de Racing Point-coureur: "Sergio kwam achteraan te liggen na de touche van Leclerc, maar naar nu blijkt greep hij dat juist aan als een (strategische, red.) kans."

15 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull