Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-baas wil straffen veranderen na incident Max Verstappen

Max Verstappen maakt ieder jaar veel los in de Formule 1. Sinds de Nederlander zijn debuut maakte in de Koningsklasse van de autosport, schudt deze soms op haar grondvesten.

Formule 1 baas Ross Brawn vindt dat de regels in de sport moeten veranderen. Dit liet hij weten naar aanleiding van alle commotie rondom de GP van Amerika en de inhaalactie van Max Verstappen. De Nederlander verschalkte Kimi Raikkonen, maar ging daarbij buiten de baan. Voor het eerst dat weekend werd er een coureur bestraft voor een dergelijke actie. De commotie was groot doordat de samenstelling van het podium veranderde. Veel prominenten en fans spraken hun afkeer uit. Ross Brawn vindt dat een herhaling van een dergelijk scenario voorkomen moet worden. " Als de stofwolken van dit alles zijn opgetrokken, dan is het goed om zaken als deze terug te kijken met alle relevante partijen, de FIA en de teams" , schrijft Brawn.

"In iedere sport wordt technologie steeds belangrijker voor scheidsrechters om de juiste beslissing te nemen. Het gebeurt nu zelfs in het voetbal. In de Formule 1 hebben we al uitzonderlijke videotechnologie, maar ik denk dat we moeten kijken hoe we die nauwkeuriger en consistenter kunnen gebruiken." Daarmee haakt Brawn in op de willekeur aan straffen die worden uitgedeeld. De Formule 1 coureurs hebben dit al menig maal zelf aangekaart, maar dit heeft de situatie nog niet verbeterd. Mochten de regels aangepast worden dan is dat niet voor het eerst dankzij Max Verstappen. Na zijn F1-debuut op 17-jarige leeftijd werd de minimum leeftijd verhoogd naar 18 jaar, omdat de FIA het niet goed vond dat er teveel jonkies in de F1 kwamen. Vorig seizoen werd de 'moving under braking' regel aangescherpt na agressief verdedigingswerk van de Nederlander. Inmiddels is deze regel weer versoepeld.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi