© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

F1-baas wil straffen veranderen na incident Max Verstappen

25 okt. 2017 09:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen maakt ieder jaar veel los in de Formule 1. Sinds de Nederlander zijn debuut maakte in de Koningsklasse van de autosport, schudt deze soms op haar grondvesten.

Zorgt Max Verstappen wederom voor een verandering van de Formule 1 regels?

Formule 1 baas Ross Brawn vindt dat de regels in de sport moeten veranderen. Dit liet hij weten naar aanleiding van alle commotie rondom de GP van Amerika en de inhaalactie van Max Verstappen.

De Nederlander verschalkte Kimi Raikkonen, maar ging daarbij buiten de baan. Voor het eerst dat weekend werd er een coureur bestraft voor een dergelijke actie. De commotie was groot doordat de samenstelling van het podium veranderde. Veel prominenten en fans spraken hun afkeer uit.

Ross Brawn vindt dat een herhaling van een dergelijk scenario voorkomen moet worden.

"Als de stofwolken van dit alles zijn opgetrokken, dan is het goed om zaken als deze terug te kijken met alle relevante partijen, de FIA en de teams", schrijft Brawn.

"In iedere sport wordt technologie steeds belangrijker voor scheidsrechters om de juiste beslissing te nemen. Het gebeurt nu zelfs in het voetbal. In de Formule 1 hebben we al uitzonderlijke videotechnologie, maar ik denk dat we moeten kijken hoe we die nauwkeuriger en consistenter kunnen gebruiken."

Daarmee haakt Brawn in op de willekeur aan straffen die worden uitgedeeld. De Formule 1 coureurs hebben dit al menig maal zelf aangekaart, maar dit heeft de situatie nog niet verbeterd.

Mochten de regels aangepast worden dan is dat niet voor het eerst dankzij Max Verstappen. Na zijn F1-debuut op 17-jarige leeftijd werd de minimum leeftijd verhoogd naar 18 jaar, omdat de FIA het niet goed vond dat er teveel jonkies in de F1 kwamen. Vorig seizoen werd de 'moving under braking' regel aangescherpt na agressief verdedigingswerk van de Nederlander. Inmiddels is deze regel weer versoepeld.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen