Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1-baas ziet dominantie Verstappen en Red Bull gevaar lopen

Ja, na zes races heeft Max Verstappen de leiding in het wereldkampioenschap stevig in handen. Toch voorziet F1-baas Stefano Domenicali dat de dominantie van Verstappen en Red Bull gevaar loopt.

Domenicali Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zes races, vier zeges, een tweede plek, een DNF in Australië en twee sprintzeges. Het leverde Max Verstappen dit seizoen 136 punten op. Daarmee is zijn voorsprong op nummer twee, teamgenoot Sergio Perez (103), riant. Charles Leclerc (98), Lando Norris en Carlos Sainz (beide 83) volgen op gepaste afstand. F1-baas Stefano Domenicali ziet ook dat het Verstappen en Red Bull voor de wind gaat. Toch geeft Domenicali aan dat hij het machtsblok (in de toekomst) ziet afbrokkelen.

"Verstappen is weer bezig aan een vlekkeloos kampioenschap. Daarachter is het gat echter kleiner geworden omdat alle teams aan het pushen zijn. Daarom verwacht ik meer competitie. Daarnaast zijn er factoren die de dominantie van Red Bull kunnen riskeren, zoals veranderingen binnen het team zelf en de mogelijke veranderingen op de rijdersmarkt", zegt Domenicali in gesprek met de Italiaanse krant Gazetta dello Sport.

"Dus ik zie geen gevaar van verveling op de loer liggen (in de F1, red.). De onregelmatige TV-cijfers weerspiegelen niet de F1 die qua kijkers en sponsors een ongekend hoogtepunt heeft bereikt, met verzoeken uit alle landen om een races te mogen organiseren."

Domenicali haalt het zelf al aan. Veranderingen binnen Red Bull kunnen een factor zijn die zorgen dat de dominantie van het team in gevaar gaan brengen. Van Adrian Newey is al bekend dat hij vertrekt. En dan hangt de 'zaak Horner' ook nog als een donkere wolk boven het team. Domenicali: "We gaan niet in op vraagstukken binnen een bedrijf, dat laten we over aan de leidinggevende bij de teams zelf, maar natuurlijk volgen we het op de voet. Voor nu is er echter geen reden om actie te ondernemen."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Oostenrijk. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen glashelder over Red Bull-toekomst: "Dat zegt al genoeg!"