Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

F1-bazen registreren handelsmerk voor volgende Amerikaanse Grand Prix

De Formule 1-bazen blijven zich richten op uitbreiding in de Verenigde Staten. Komt de vierde Grand Prix er aan?

American Flag
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Liberty Media, de Amerikaanse F1-eigenaar, heeft de sport de laatste jaren enorm zien groeien in eigen land. Mede door de Netflix-serie Drive to Survive nam de populariteit snel toe in de Verenigde Staten en de F1-bazen speelden daar slim op in.

De Grand Prix van Miami en de Grand Prix van Las Vegas zagen de afgelopen jaren het levenslicht. Samen met de GP van de Verenigde Staten in Austin, Texas, betekent dat dat er de komende jaren drie races in de VS op de kalender staan.

Wanneer volgt nummer vier? Mogelijk sneller dan we denken, want de F1-bazen hebben nieuwe handelsmerken laten registreren voor de GP van Chicago. De Windy City in de staat Illinois, gelegen aan Lake Michigan, is na New York en Los Angeles de derde stad van de Verenigde Staten.

De miljoenenstad ligt bovendien relatief dichtbij het kloppende autohart van de Verenigde Staten: de stad Detroit in Michigan. Daar zijn de hoofdkantoren van onder meer General Motors en Ford gevestigd, twee grote partijen die vanaf 2026 meedoen in de Formule 1.

GP van New York

Dat F1 de handelsmerken heeft geregistreerd, wijst erop dat een eventuele Grand Prix in Chicago door F1 zelf zal worden opgezet, net als in Miami (deels) en Las Vegas het geval is. In 2017 registreerden de F1-bazen de handelsmerken voor die Grands Prix, waarna deze in respectievelijk 2022 en 2023 op de kalender verschenen.

Het is natuurlijk nog geen zekerheid dat er geracet gaat worden in Chicago. In 2017 werd namelijk ook het handelsmerk voor de GP van New York geregistreerd, maar tot op heden is het rond die race bij geruchten gebleven. De vraag is of de GP van Chicago hetzelfde lot is beschoren, of dat de race net als Miami en Las Vegas wel op de kalender terecht komt.

Een laatste reden, die misschien wel het meest voor de hand ligt, kan zijn dat F1 simpelweg haar intellectuele eigendom wil beschermen als men denkt dat anderen er mee aan de haal kunnen gaan.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training