Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

F1-circuitontwerper legt uit waarom Verstappen kans maakt in Jeddah

De Grand Prix van Saoedi-Arabië moet volgens velen een race zijn waar Lewis Hamilton de grote favoriet is. Toch denkt de ontwerper van het circuit in Jeddah dat het minder een 'Mercedes-baan' is dan wordt voorspeld.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Circuitontwerper Carsten Tilke verwacht dat Lewis Hamilton en Max Verstappen ongeveer dezelfde kansen hebben op de overwinning in Jeddah. Het snelste stratencircuit ooit in de Formule 1 is naar verluidt voordelig voor Hamilton met zijn nieuwe Mercedes-krachtbron, al voorspelt Tilke dat de Nederlandse titelrivaal voor een stunt kan zorgen in Saoedi-Arabië.

"Het kan nog alle kanten opgaan", zo trapt hij af in gesprek met TalkSport. "Aan de ene kant is het een razendsnel circuit, dus de motor is erg belangrijk. Aan de andere kant zijn er echter veel bochten. Dit is ook een belangrijk aspect, dus om eerlijk te zijn: we moeten het nog maar gaan zien."

De zoon van circuitontwerper Hermann Tilke moet wel toegeven dat het momentum bij Mercedes ligt. "Ze zijn enorm sterk en zullen lastig zijn om te verslaan, maar je weet nooit wat er kan gebeuren. Verstappen staat bovenaan in het WK en we hebben een stratencircuit waar je zomaar in de muur kan belanden. Als er ook maar iets gebeurt, dan zal Verstappen daar gebruik van maken. Het wordt enorm close."

Afwachten wie de sterkste partij zal zijn

Volgens Tilke is er nog geen favoriet voor de overwinning in Jeddah. "Dat is onmogelijk om te voorspellen. We weten het niet en we zullen moeten kijken hoe iedereen omgaat met het nieuwe circuit", aldus de ontwerper van het gloednieuwe stratencircuit in Saoedi-Arabië. "Het wordt in ieder geval een uitdaging voor ze."

Wel plaatst de Duitser een kleine kanttekening bij de 'gelijke kansen' voor Hamilton en Verstappen. "Mercedes neemt de sterkere motor mee die ze in Brazilië hebben gebruikt. Als die motor nog steeds zo sterk is, dan zal het wel lastiger worden voor de rest."

Verstappen moet hopen op een wonder van Red Bull en Honda

Max Verstappen gaat weliswaar als leider in het Formule 1-kampioenschap op weg naar de laatste twee races, de Nederlander zal op een klein wonder moeten hopen van Red Bull en Honda.. Zo oordelen Tom Coronel en Ruud Dimmers in de nieuwste RacingNews365-podcast.

10 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin