Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1-concurrenten vellen oordeel over racen tegen Verstappen

Max Verstappen weet de schijnwerpers aardig op zich gericht op de donderdag in Engeland. Het gaat nog heel veel over het veelbesproken incident tussen Verstappen en Lando Norris in Oostenrijk. Want moet je als concurrent iets anders doen ten opzichte van Verstappen als je met hem in gevecht bent?

Verstappen Austria race start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na afloop van de GP van Oostenrijk, in de dagen erna en nu op de donderdag in Groot-Brittannië gaat het veel, heel veel over de clash tussen Max Verstappen en Lando Norris in Oostenrijk. Het is alweer enige tijd geleden dat de stuurmanskunsten van Verstappen onder de loep werden genomen. Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Groot-Brittannië wordt er aan diverse concurrenten gevraagd of het racen tegen Verstappen iets anders vereist dan tegen andere coureurs.

"Ik denk dat het nog steeds heel duidelijk was dat het gebeurde", zo vertelt Norris in gesprek met RacingNews365 over het incident in Oostenrijk. "Maar het is lastig. Max zal niet willen crashen, om zijn eigen race en eigen kansen te verpesten. Er zijn dus verschillende dingen die ik net iets anders moet doen. Maar al met al denk ik niet dat hij veel zal veranderen en ik denk dat ik ook niet te veel moet veranderen."

Norris vervolgt: "Hadden we de crash kunnen voorkomen? Zeker weten, want ik had makkelijk wat meer op de kerbstones kunnen rijden. Maar er zijn dingen van beide kanten die we vast beter hadden willen doen, of op een iets andere manier."

'Harde, eerlijke strijd'

Ook George Russell schoof aan tijdens de persconferentie. Als we denken aan een gevecht tussen Verstappen en Russell, gaan de gedachten al snel terug naar de sprintrace in Bakoe van vorig jaar. De twee kwamen elkaar daar letterlijk tegen. Maar Russell rijdt niet anders tegen Verstappen dan tegen zijn concurrenten. "Ik denk het niet om eerlijk te zijn. Max is een van de beste coureurs, is een harde racer en zal de regels tot het uiterste drijven, zoals alle topcoureurs doen." 

"Ik denk dat we wel zullen weten wat de regels zijn rondom moving under braking. Je gaat waarschijnlijk iets over de limiet. En wat betreft het incident in Oostenrijk: Het is gewoon een klein iets met grote gevolgen en onderdeel van het racen. Maar het korte antwoord op je vraag is nee." Sergio Perez, de teamgenoot van Verstappen, sluit zich daarbij aan. "Max drijft alles tot het uiterste, net als veel topcoureurs op de grid. Je weet dat als je tegen hem racet, dat het een harde, eerlijke strijd wordt."

Dan wordt er aan Lewis Hamilton gevraagd hoe hij erover denkt, maar de zevenvoudig wereldkampioen houdt het kort. "Ik heb er niet veel aan toe te voegen, daar heb ik het al eerder over gehad."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Dit weekend is Max Verstappen de favoriet voor de winst in Groot-Brittannië. Wint de Nederlander, dan betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko onthult gigantische schade aan auto Verstappen