Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-coureur ontvangt voorzichtige waarschuwing van teambaas: "Krijg het onder controle"

Logan Sargeant heeft samen met Nyck de Vries nog geen enkel WK-punt gescoord. De Williams-teambaas, James Vowles, gelooft in Sargeant, maar wil wel dat hij het beter gaat doen.

P12, P16, P16, P16 en P20. Dat zijn de resultaten van Logan Sargeant, F1-rookie uitkomend voor Williams, tot op heden dit seizoen. Samen met Nyck de Vries is hij de enige coureur die nog geen punten heeft gescoord dit jaar. Af en toe laat hij een schim zien van zijn talent, maar tot op heden komt het er nog niet altijduit. Ervaren teamgenoot Alex Albon is aanzienlijk sterker dan de Amerikaan.

Hij is snel genoeg

Teambaas James Vowles vindt het na vijf races tijd worden dat Sargeant de volgende stap zet. Dat nadat de coureur in Bakoe hard crashte in de sprintkwalificatie, daardoor de sprintrace moest missen en nadat hij in Miami een eenzame race reed na een fout in de eerste ronde die hem zijn voorvleugel kostte. Een voorzichtige waarschuwing volgt. "Logan is hier omdat hij snel is. Hij is snel, hij kan presteren", vertelt de teambaas tegen Autosport . "Maar hij moet beginnen met bepaalde dingen onder controle krijgen, zonder fouten. In Bakoe kwam hij in beide kwalificaties (ondanks zijn crash in de sprintkwalificatie) tot Q2. Dat is de consistentie die we willen zien." "Ik heb hem al verteld dat hij snel genoeg is en dat hij Q2 moet gebruiken om ervaring op te doen, om die ervaring haast te verdubbelen. Als hij dat doet, dan zullen we hem zien presteren. Dan zal je zien dat hij langzaam stappen gaat maken. Ik verwacht niet van hem dat hij op Albons plek komt te rijden en bovendien heeft hij nu ook wat races gehad op circuits waar hij nog nooit heeft gereden."

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'