Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1-coureurs broeden gezamenlijk op mogelijke reactie na 'te zware' straf Verstappen

Gaan de Formule 1-coureurs gezamenlijk reageren op de taakstraf die Max Verstappen kreeg voor het gebruik van het woordje 'fucked'? Dat is iets waar de coureurs onderling in de GPDA op gaan broeden.

Verstappen leclerc sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen was not amused over zijn taakstraf na het gebruik van het woord 'fucked' in de persconferentie op donderdag. Hij boycotte nadien de daaropvolgende persconferenties door bizar korte antwoorden te geven, terwijl andere coureurs, waaronder Lewis Hamilton, hun steun aan Verstappen uitspraken.

Verstappen zelf gaf aan dat hij in de groepsapp van de GPDA, de Formule 1-rijdersvakbond, ook veel support kreeg. De voorzitter van de GPDA, Alexander Wurz, reageerde tegenover het Duitse Formel1 ook op het voorval, waarbij hij liet doorschemeren dat er tussen de coureurs onderling het laatste woord nog niet over is gezegd.

Mogelijk volgt er namelijk nog een gesprek met de FIA en de FIA-president Mohammed Ben Sulaymen, die zich steeds sterk uitliet tegen het gebruik van schuttingtaal: "Coureurs moeten de ruimte krijgen om in hun uitlatingen zichzelf te blijven. Natuurlijk mag dat dat niet beledigend of zelfs discriminerend zijn, maar daar is iedereen het ondertussen wel over eens."

"Voor mij persoonlijk is deze straf echt te zwaar. Het gebruik van het woord is niet mijn persoonlijke smaak, en als voorzitter moet ik formeel aangeven dat we er intern over zullen spreken, waarbij we tot een algemeen standpunt zullen komen. Dat is waarom de GPDA zich nu beraadt over de vraag of en in welke vorm we het gesprek aan willen gaan met de FIA en de president", aldus Wurz, die de plotseling extreme houding van de FIA niet snapt.

"Hoeveel levenslange taakstraffen zou Guenther Steiner dan wel niet moeten uitvoeren?", zo vraagt hij zich hardop af. Hij werd verafgood voor het gebruik van het f-woord. Op Netflix is het blijkbaar geen probleem als het wereldwijd wordt uitgezonden, maar opeens moet het zo rigoureus worden aangepakt?"

Mocht er overigens contact volgen tussen de coureurs verzameld in de GPDA en de FIA, dan zullen we daar waarschijnlijk niks over horen, zo maakt Wurz duidelijk: "Het is een goed gebruik van de GPDA om dit intern op te lossen. We doen nooit iets via de media. Het gebeurt maar heel zelden dat iets wat intern besproken wordt uiteindelijk bij de media terechtkomt. We proberen in het belang van de sport zoveel mogelijk intern op te lossen."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Italiaanse media roepen Verstappen uit tot 'winnaar' GP Singapore