Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2022

F1-coureurs doorbreken stilzwijgen over zorgen na aanval Saoedi-Arabië

We hadden tot op heden nog geen enkele Formule 1-coureur gehoord over de aanval in Djedda en de mogelijke zorgen over de veiligheid die daar uit voort kwamen. De rijdersvakbond GPDA doorbreekt echter dat stilzwijgen.

Het leek er op de late vrijdagavond in toenemende mate op dat de Formule 1-coureur niet wilde gaan racen in Saoedi-Arabië. Er werd vier uur lang gesproken tussen de coureurs onderling, als ook met de F1, de FIA en de lokale autoriteiten. Welk sentiment er onder de coureurs heerste, hebben we nog niet eerder mogen vernemen, tot nu. Het is de rijdersvakbond GPDA die namens de coureurs een verklaring gaf.

"Gisteren was een moeilijke dag voor de Formule 1 een een stressvolle dag voor ons als Formule 1-coureurs", zo deelt GPDA-baas en oud F1-coureur Alexander Wuz namens de GPDA op Twitter.

"Het volgende is misschien moeilijk om je voor te stellen als je nooit in een F1auto hebt gereden op dit snelle en uitdagende circuit in Djedda. Maar op het moment dat de rook van het incident (de aanval op een oliedepot, red.) duidelijk zichtbaar was, was het moeilijk om als coureur volledig gefocust te blijven en alle menselijke zorgen over de situatie uit te vlakken."

Veiligheidsmaatregelen tot het maximale opgeschroefd

"Daarop zijn we langdurig onderling met elkaar in gesprek gegaan, evenals met onze teambazen en met de hoogste bazen die deze sport runnen. Een keur aan uiteenlopende meningen is gedeeld en daar is over gesproken. Nadat we niet alleen naar de leidinggevenden in de Formule 1 hebben geluisterd, maar ook naar de ministers die ons uitlegden dat de veiligheidsmaatregelen tot het maximale zijn opgeschroefd, was de uitkomst dat we vandaag gaan trainen en kwalificeren en op zondag gaan racen."

"We hopen dan ook dat de Grand Prix van Saoedi-Arabië herinnerd zal worden om een mooie race en niet om het incident dat gisteren (vrijdag, red.) plaatsvond."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

53 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull