Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2022

F1-coureurs hekelen vertrek GP België: "Het draait allemaal om geld"

De Formule 1-coureurs kunnen er met hun hoofd niet bij, Spa-Francorchamps dat misschien wel van de kalender verdwijnt. Lando Norris slaat de spijker op zijn kop en vindt dat de F1-business moet veranderen om zo'n historisch circuit te kunnen behouden.

Spa-Francorchamps
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Verschillende circuits lopen het risico om van de Formule 1-kalender te verdwijnen om plaats te maken voor nieuwe circuits. Circuit Spa-Francorchamps is één van de circuits die we mogelijk niet meer zullen zien op de F1-kalender van volgend jaar - tot grote teleurstelling van verschillende coureurs.

Sergio Perez en Sebastian Vettel noemen het spijtig en Pierre Gasly noemt Spa zijn favoriete circuit. Het feit dat de Grand Prix van België potentieel van de kalender verdwijnt is ook voor Lando Norris een grote teleurstelling.

De Brit is namelijk half Vlaams, aangezien zijn moeder geboren is in België. "Het is net zo goed een thuisrace voor mij als Silverstone", vertelt Norris aan de media, waaronder RacingNews365. "Ik heb persoonlijk natuurlijk veel met Spa en ik hou van het circuit. Ik ben jarenlang naar België gegaan en heb daar veel tijd doorgebracht met mijn familie."

Norris: "Dat is het probleem"

De reden achter het mogelijke verdwijnen van het circuit op de kalender is voor Norris misschien wel nog een grotere teleurstelling, vooral omdat het circuit juist net een flinke make-over heeft gehad om het veiliger te maken.

"Ik kijk ernaar uit om de veranderingen en de nieuw geasfalteerde stukken te ervaren. En een nieuwe tribune bij Raidillon", voegt Norris toe. "Ik kijk altijd uit naar Spa. Het is een van de coolste circuits van het hele seizoen."

"Het is jammer om Spa te verliezen. Veel dingen gaan tegenwoordig alleen nog maar om geld, dat is het probleem. Het is een business. Het is spijtig. Het is een historische race voor de F1, hetzelfde als Monaco. Voor zover ik weet, betalen ze in Monaco niet eens en staat het nog steeds op de kalender - hetzelfde met Monza. Dus ik vind dat Spa er altijd moet zijn zolang de Formule 1 bestaat."

De veiligheid op Spa

In het verleden hebben we veel heftige crashes gezien in bocht 5 genaamd Raidillon. In 2019 overleed Anthoine Hubert, goede vriend van Gasly, na een fatale crash in Formule 2 in die bocht.

Mede door dat ongeluk werd besloten dat het circuit en met name die bocht veiliger moest worden en dus werd het circuit aangepast. Gasly vindt het daarom ironisch dat het F1-spektakel niet meer naar Spa gaat terwijl het circuit juist veiliger is geworden.

Maar de Fransman denkt niet dat het uiteindelijk met veiligheid te maken heeft maar met wat anders. Wat precies, dat laat hij in het midden. "Persoonlijk denk ik niet dat het ook maar iets te maken heeft met de veiligheid, maar ik kan er met mijn hoofd niet bij dat het van de kalender verdwijnt."

Ook interessant:

Mercedes kan Verstappen helpen in de titelstrijd met Leclerc

RacingNews365 doet niet aan een zomerstop, want in de nieuwste F1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk weer uitgebreid vooruit op de tweede seizoenshelft. Beluister de podcast hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

36 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen