Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2024

F1-coureurs huiverig voor voorspeld weer GP Nederland: "Dan eindig je in de muur!"

De wind vervult vrijdag een hoofdrol op Zandvoort tijdens de vrije trainingen. Er worden windvlagen van 75 tot 80 kilometer per uur voorspeld en verschillende Formule 1-coureurs vinden dat toch wel een beetje gevaarlijk.

Zandvoort Dutch flag
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1 is neergestreken in Zandvoort en krijgt gedurende het weekend te maken met typisch Hollands weer. Vrijdag staat in het teken van ontzettend veel wind, waarna het op zaterdag regent en zondag droog lijkt te blijven. Men name de wind is tijdens de vrije trainingen wel een dingetje voor de coureurs. Onder andere Lando Norris vindt windvlagen tot 80 kilometer per uur bijvoorbeeld vrij gevaarlijk.

"Het is veel lastiger dan mensen denken", stelt Norris tegenover onder meer RacingNews365. "Windvlagen van 25 kilometer per uur zijn al veel voor ons en je merkt zelfs een verschil tussen 0 en 10 kilometer per uur. Maar het wordt 40, 50, 60, 70 en 80 kilometer per uur, dus ik weet het niet. Ik heb dat nog nooit meegemaakt. Het kan vrij gevaarlijk worden. Als je bocht zeven (het Scheivlak, red.) ingaat met wind van 70 à 80 kilometer per uur, dan verandert de auto en kan je niets doen als coureur. Je eindigt in het gravel of in de muur. Ik weet niet wat ik kan verwachten, maar het wordt een flinke uitdaging."

Charles Leclerc neemt soortgelijke woorden in zijn mond. "Geen enkele auto is ontworpen voor de wind van vrijdag. Volgens mij gaat het om windvlagen tot 80 kilometer per uur, dus ik weet niet of er dan veel auto's op het circuit te vinden zijn. Zaterdag en zondag kalmeert het een beetje, maar blijft het flink doorwaaien. Wij hebben stappen gezet in deze omstandigheden, maar we gaan het meemaken."

Positief

Uiteraard zijn er ook coureurs minder negatief gestemd. Guanyu Zhou behoort bijvoorbeeld tot dat groepje. "Ik heb een trackwalk gedaan en het waait niet overal zo hard. Desondanks zijn start/finish en het andere rechte stuk met DRS heel winderig. Het wordt niet leuk, maar het maakt de auto, baan en omstandigheden wel onvoorspelbaarder. Hopelijk blijft het droog en ik denk ook niet dat het voor het eerst zo hard waait. Het zal wel goedkomen, het is niet té onveilig."

En hoe denkt thuisrijder Max Verstappen er tot slot over? "All good, all good!"

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan